Jednostavan i brz recept za spremanje belog mesa sa maslinama i limunom

597

Od naše verne čitateljke iz Novog Sada stiže nam jednostavan recept za spremanje brzog i laganog jela koji može zameniti bilo koji obrok, a uz dodatne priloge i supu iz kesice dobijete kompletan ručak.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kada se pileće belo meso – sinonim za zdravu ishranu, spoji sa maslinama i limunom, dobijete lagani obrok u mediteranskom stilu koji je savršen za tople dane pred nama. Ispratite ovaj recept i spremite ukusan obrok koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za pripremanje ovog jela, potrebno vam je:

  • Jedno pileće belo meso,
  • 50-100g maslina,
  • jedan limun,
  • maslinovo ulje,
  • belo vino,
  • bosiljak,
  • so i biber.

Jedno pileće belo meso je potrebno iseći na šnicle i začiniti sa soli, biberom i bosiljkom. Nakon toga, začinjeno meso vratite u frižider da se hladi još 60 do 80 minuta, kako bi upilo začine.

U međuvremenu, na kolutiće iseckajte 50-100 grama maslina (zavisi od ukusa).

Limun presecite na pola i sa jedne polovine uklonite koru, a potom ga isecite na kolutiće. U činiju dodajte pripremljene masline i limun, a potom to sve prelijte sa jednom supenu kašikom belog vina i dve kašike maslinovog ulja.

Kad meso upije začine, pržite ga na laganoj vatri u prethodno podmazanom tiganju. Ovde takođe možete koristiti maslinovo ulje.

Kada se piletina fino isprži sa obe strane, iseckajte je na „rezance“. Pomešajte je sa limunom i maslinama iz činije i ostaviti 5-10 minuta da meso upije ostale sastojke. Nakon toga možete servirati obrok.

Prijatno!