Kada se pileće belo meso – sinonim za zdravu ishranu, spoji sa maslinama i limunom, dobijete lagani obrok u mediteranskom stilu koji je savršen za tople dane pred nama. Ispratite ovaj recept i spremite ukusan obrok koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Za pripremanje ovog jela, potrebno vam je:
- Jedno pileće belo meso,
- 50-100g maslina,
- jedan limun,
- maslinovo ulje,
- belo vino,
- bosiljak,
- so i biber.
Jedno pileće belo meso je potrebno iseći na šnicle i začiniti sa soli, biberom i bosiljkom. Nakon toga, začinjeno meso vratite u frižider da se hladi još 60 do 80 minuta, kako bi upilo začine.
U međuvremenu, na kolutiće iseckajte 50-100 grama maslina (zavisi od ukusa).
Limun presecite na pola i sa jedne polovine uklonite koru, a potom ga isecite na kolutiće. U činiju dodajte pripremljene masline i limun, a potom to sve prelijte sa jednom supenu kašikom belog vina i dve kašike maslinovog ulja.
Kad meso upije začine, pržite ga na laganoj vatri u prethodno podmazanom tiganju. Ovde takođe možete koristiti maslinovo ulje.
Kada se piletina fino isprži sa obe strane, iseckajte je na „rezance“. Pomešajte je sa limunom i maslinama iz činije i ostaviti 5-10 minuta da meso upije ostale sastojke. Nakon toga možete servirati obrok.
Prijatno!