Kuljani dočekuju fudbalere iz Bukovca, vidimo se na Gederu!

203

Predstojećeg vikenda fudbalski klubovi iz Kule nastavljaju da se bore za grb i boje svojih klubova kao i da reprezentuju sport i naš grad u najboljem mogućem svetlu.

Ilustracija / Foto: pexels.com

„FK Kula“ koja se takmiči u „PFL Sombor“ 15.05.2016. na svom terenu na Gederu će ugostiti „Omladinac“ iz Bukovca. Naši momci u dobroj atmosferi, puni samopouzdanja dočekuju goste iz Bukovca jer su u prošlom kolu savladali četvrtoplasiranu ekipu „Rusina“ i to u gostima rezultatom 1:2, dok je „Omladinac“ kući odigrao bez golova sa „BSK“ iz Bačkog Brestovca. Trenuto stanje na tabeli nam govori da je „Kula“ dvanaesta sa osvojenih 27 bodova iz dvadesetčetiri utakmice, a „Omladinac“ deveti sa istim brojem odigranih utakmica i 32 osvojena boda. Apelujemo na kuljane da se u nedelju u 16:30h u što većem broju okupe na stadionu Gedera da svojim prisustvom i navijanjem pomognemo našim momcima da obezbede još jednu pobedu!

U Međuopštinskoj ligi „Sombor-Apatin-Kula-Odžaci“ naš grad ima dva predstavnika pa će tako:

Lider na tabeli i glavni konkurent za osvajanje titule „Hajduk Junior“ gostavati u Riđici gde će odmeriti snage sa nimalo naivnim „Graničarom“ koji je četvrti na tabeli. Ekipa „Hajduk Junira“ žargonski rečeno „puca“ od samopouzdanja jer su u prošlom kolu bukvalo deklasirali „Dinamo“ na svom terenu i to rezultatom 8:1 dok je „Graničar“ izgubio u Rastini rezultatom 2:1. Kuljani od početka lige drže pod opsadom prvo mesto na tabeli gde su na dvadeset utakmica zabeležili sedamnaest pobeda, dva remija i samo jedan poraz sa ukupno osvojena 53 boda, dok je „Graničar“ četvrti sa osvojenih 38 bodova. Utakmica će se odigrati u Riđici 15.05.2016. sa početkom u 17h.

„KFK Kula“ 14.05.2016. u 17h igra lokalni derbi u Crvenki protiv domaće „Crvenke“. I pored dosta slabih izdanja ove sezone naši momci uzdignutih glava dočekuju ovaj meč jer su prošlom kolu, na svom terenu ubedljivo savladali „Jedinstvo 1947“ iz Koluta rezultatom 3:0 i tako najavili bolje dane. Dobra atmosfera vlada i u redovima crvenčana koji su u prošlom kolu takođe savladali „Jedinstvo“ iz Ribareva u gostima identičnim rezultatom (0:3). „KFK Kula! se nalazi na predposlednjem, dvanaestom mestu na tabeli sa osvojenih samo 6 bodova u prethodnih devetnaest kola dok je „Crvenka“ trećeplasirana sa osvojenih 44 bodova iz dvadeset utakmica.

Redakcija „Našeg Mesta“ svim timovima želi puno uspeha na predstojećim utakmicama.