PFL Sombor: Odlične utakmice naših fudbalera, „Polet“ poražen pred svojim navijačima

185

Minulog vikenda (14/15.05.2016.) odigrano je 25. kolo "PFL Sombor" i zabeleženi su sledeći rezultati: "Lipar" siguran pred svojim navijačima, ubedljiva pobeda somborčana, "Kula" rutinski do pobede!

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U Karavukovu je lider na tabeli „Polet“, pred svojim navijačima neočekivano poražen od „Terekveša“ iz Svilojeva rezultatom 0:1 (poluvreme 0:1). I pored prvog poraza ove sezone domaćin je zadržao lidersku poziciju na tabeli dok je „Terekveš“ na sedmoj poziciji.

„Omladinac“ iz Deronja na svom terenu je rutinski savladao „Graničar“ iz Gakova rezultatom 3:0. Posle pete pobede ove sezone domaćin je ostao na petnaestoj poziciji na tabeli dok su gosti odmah ispod njih na posledenjoj, šesnaestoj poziciji.

„Lipar“ je pred svojim navijačima zabeležio još jednu važnu pobedu nad „Hajdukom“ iz Stapara (3:1) i tako ostao u trci za titulu sa samo četiri boda manje od vodećeg „Poleta“, dok je „Hajduk“ i dalje deseti na tabeli.

U Somboru je domaći tim „OFK Šikara“ bio uspešniji od „Mladosti“ iz Kruščića ubedljivim rezultatom 3:0. Posle ove utakmice domaćin je ostao peti na tabeli dok su gosti tik ispod njih na šestoj poziciji.

Još jedan derbi začelja odigran je u Ratkovu između domaćeg „Radničkog 1918“ i „Stanišića“. Posle devedest minuta na semafu je pisalo 2:0 u korist domaćina. Ovaj rezultat nije uticao na promene stanja na tabeli pa je „Radnički 1918“ i dalje na četrnaestoj poziciji a „Stanišić“ na trinaestoj.

Najefikasni meč ovog kola odigran je u Bačkom Gračacu. Sastali su se domaći „Borac“ i „Rusin“ iz Ruskog Krstura. Publika je na ovoj utakmici videla čak sedam golova i imala mnogo razloga za radost jer je domaćin na kraju slavio rezultatom 4:3. Posle ove pobede „Borac“ je ostao osmi na tabeli dok je „Rusin“ i dalje četvrti.

U Kuli, na stadionu „Geder“ domaća ekipa je pred svojim navijačima zabeležila još jednu pobedu! Oni su ubedljivo savladali „Omladinac“ iz Bukovca rezultatom 4:1. „Kula“ je i dalje dvanaesta na tabeli sa samo dva boda manje od „Omladinca“ koji je deveti.

„BSK“ iz Bačkog Brestovca je na svom terenu bio uspešniji od „Korduna“ iz Kljajićeva rezultatom 3:1. Posle ove pobede „BSK“ je zadržao treću poziciju na tabeli kao i korak za „Liparom“ koji im „beži“ samo tri boda, dok je „Kordun“ i dalje jedanaesti.