Ukupno 33 gola na 6 utakmica 23. kola Međuopštinske lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci

315

SOMBOR / KULA - U okviru održanog 23. kola Međuopštinske lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci je došlo do prave kiše golova. Na ukupno 6 utakmica su igrači postigli čak 33 gola.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na derbiju kola koji je odigran u Aleksi Šantiću protiv Graničara iz Riđice je palo čak 7 golova, gde je drugoplasirani Aleksa Šantić pobedio FK Graničar sa 7:0. U Kuli su odigrane dve utakmice i to KFK Kula protiv Telečke gde je rezultat bio 4:2 u korist domaćina i na stadionu Hajduka, gde je Hajduk Junior pobedio Rastinu sa 4:1.

U ostalim susretima je Crvenka pobedila OFK Metalac sa 6:0 i to u gostima, Dunav iz Bačkog Monoštora je pobedio Jedinstvo iz Ribareva sa 2:1, takođe u gostima i na kraju Partizan iz Kupusine je pobedio Dinamo iz Sonte sa 6:0.

Kako stvari trenutno stoje na tabeli, Hajduk Junior je skoro siguran za ulazak u viši rang takmičenja. Njima fali samo 1 bod u naredna tri kola. S obzirom da je Hajduk Junior slobodan u narednom kolu, to znači da im je potreban 1 bod sa dve utakmice koje će biti odigrane u zadnja dva kola Međuopštinske lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci.

S obzirom da je najavljeno formiranje niže fudbalske lige, u ovoj ligi bi trebalo da ostanu samo 4 tima, a za to trenutno najviše šanse imaju Aleksa Šantić, Crvenka, Partizan i Graničar. Svi ostali timovi će se pod uslovom da ne dođe do nekih promena u naredna 3 kola takmičiti u novoformiranoj nižoj ligi. Šansu za ostanak u ovoj ligi teoretski mogu obezbediti i Dunav i Rastina.

U sledećem kolu se sastaju timovi Rastine i Alekse Šantića, Graničara i Partizana, Dinama i Jedinstva, Dunava i KFK Kula, zatim Telečke i OFK Metalca i na kraju Crvenke i Jedinstva iz Koluta. Kao što smo već naglasili u narednom kolu će biti slobodan tim Hajduk Juniora.