Za vikend odigrano 26. kolo „PFL Sombor“: Remi Kuljana u Kljajićevu, ubedljiv poraz „Rusina“, nova pobeda Somborčana

216

U Svilojevu su se sastali domaći "Terekveš" i "BSK" iz Bačkog Brestovca. Gosti su na kraju bili uspešniji i savladali domaćina rezultatom 1:3. "BSK" je ovom pobedom ostvario nova tri boda koja su ih vinula na drugu poziciju na tabeli dok je "Terekveš" ostao sedmi.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

„Kordun“ i „Kula“ su podelili bodove u Kljajićevu. Posle devedeset minuta na semaforu je pisalo 1:1. Sa ovim bodom domaćin se popeo na desetu poziciju na tabeli dok je „Kula“ ostala dvanaesta.

Derbi sredine tabele je odigran u Bukovcu gde je domaća ekipa „Omladinca“ savladala „Borac“ iz Bačkog Gračaca rezultatom 1:0. Ovaj meč nije uzrokovao promene na tabeli pa je „Borac“ i dalje osmi a „Omladinac“ odmah ispod njega na devotoj poziciji sa tri boda manje. U sledećem kolu, „Borac“ dočekuje ekipu „Korduna“ iz Kljajićeva, očekuje nas odličan meč!

U Ruskom Krsturu su se sastali domaći „Rusin“ i „Radnički 1918“. Gosti su na kraju priredili malo iznenađenje i ubedljivo savladali domaćina rezultatom 0:3. Posle ove utakmice „Rusin“ je pao na petu poziciju na tabeli dok su se gosti popeli na trinaestu poziciju.

„Stanišić“ je na svom terenu poražen od „OFK Šikare“ iz Sombora rezultatom 0:1. Somborčani su se ovom pobedom popeli na četvrto mesto na tabeli dok je „Stanišić“ pao na četrnaesto mesto.

U Kruščiću je odigran lokalni derbi između domaće „Mladosti“ i „Lipara“. Domaćin je na kraju bio uspešniji rezultatom 2:1. Posle ovog poraza liparčani su pali na treće mesto iako imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani „BSK“ dok je „Mladost“ i dalje šesta.

Navijači „Hajduka“ iz Stapara nisu imali puno razloga za radost jer su njihovi puleni ubedljivo poraženi na svom terenu od „Omladinca“ iz Deronja rezultatom 0:3. Posle ovog susreta obe ekipe su ostale u donjem delu tabele pa je „Stanišić“ četrnaesti, a „Omladinac“ petnaesti.

Poslednji meč ovog kola odigran je u Gakovu gde je lider prvenstva „Polet“ iz Karavukova očekivano savladao domaći „Graničar“ rezultatom 1:3. Ovim trijumfom „Polet“ se još više približio tituli, dok je „Graničar“ i dalje poslednji.