PFL Sombor: Promene na dnu tabele, Lipar postigao 5 golova, Kuljani takođe uspešni

115

Završeno je 27. kolo Područne fudbalske lige Sombor, odigrano je osam susreta i ukupno je postignuto 44 gola. Najviše golova je postignuto na utakmici između "Graničara" iz Gakova i "Terekveša" iz istoimenog mesta, kada je publika imala priliku da vidi čak 13 golova. Tri su postigli domaćini, a deset golova gosti iz Terekveša.

Ilustracija / Foto: pexels.com

Prvak na tabeli, „Polet“ iz Karavukova ugostio je fudbalere „Hajduka“ iz Stapara. Utakmica se završila rezultatom 3:0, čime je „Polet“ ojačao prvu poziciju na tabeli. U sledećem kolu, „Polet“ putuje u Kruščić gde će odmeriti snage sa fudbalerima iz FK „Mladost“.

„Omladinac“ Deronje i „Mladost“ Kruščić odigrali su nerešenu utakmicu, dok je „Lipar“ ubedljivo pobedio ekipu „Stanišića“, rezultatom 5:2. „Lipar“ je trenutno drugi na tabeli i prva pozicija im beži za 7 bodova.

Somborci OFK „Šikara“ su takođe igrali nerešeno protiv ekipe „Rusin“ iz Ruskog Krstura, meč se završio rezultatom 3:3. U sledećem kolu, „Rusin“ dočekuje fudbalere iz „Lipara“, dok Somborci putuju u Bukovac na meč sa „Omladincem“.

„Omladinac“ iz Bukovca, u 27. kolu je gostovao u Ratkovu, gde ih je domaći „Radnički 1918“ savladao rezultatom 4:0. „Borac“ Bački Gračac je takođe ubedljivim rezultatom 5:0 pobedio ekipu „Korduna“ iz Kljajićeva. Borac je trenutno 8. na tabeli, sa ukupno 41 bodom, a u sledećem kolu igraju protiv ekipe iz Bačkog Brestovca.

Fudbaleri Kule, bili su uspešni na domaćem terenu, gde su rezultatom 3:1 porazili ekipu Bačkog Brestovca. Kuljani su 10. na tabeli, sa ukupno 34 boda i u sledećem kolu se sastaju sa fudbalerima Terekveša.

N. Janjanin