Povećan broj korisnika iz Sombora na sajtovima za upoznavanje

2543

SOMBOR - Uticaj novih tehnologija, nedostatak slobodnog vremena i otuđenje od direktnog kontakta i upoznavanja, uticali su na povećano korišćenje interneta u potrazi za srodnom dušom.

SOMBOR - Uticaj novih tehnologija, nedostatak slobodnog vremena i otuđenje od direktnog kontakta i upoznavanja, uticali su na povećano korišćenje interneta u potrazi za srodnom dušom.

Prema upitima za pretragu i rezultatima anonimne online ankete koja je sprovedena na domaćem sajtu za upoznavanje Sex SMS Oglasi, izvučeni su interesantni zaključci koji se verovatno ne razlikuju mnogo od stvarne situacije u društvu.

Anketirani korisnici sajta imali su priliku da odgovore na pitanje „Koliko veruju u online upoznavanje?“. Pošto je muški deo populacije otvoreniji u korišćenju ovakvih servisa i sajtova, taj uticaj je vidljiv i u rezultatima ankete, gde dominiraju odgovori jačeg pola. Čak 74% ispitanika od ukupno 2.400 anketiranih je odgovorilo da veoma veruje u online upoznavanje, što znači da je internet pored poslovanja i trgovine, stekao veliko poverenje i kod spajanja parova i potrage za srodnom dušom.

13% anketiranih muškaraca je odgovorilo sa „slabo veruje“, dok ostatak muškaraca, iako redovno posećuje ovakve sajtove, ipak ne veruju u internet sklapanje veza.

Kod lepšeg pola, situacija je malo drugačija. Što zbog manjeg uzorka nad kojim je vršeno ispitivanje, što zbog sveopšte poznatog ženskog skepticizma i nepoverenja, rezultati prikazuju drugačiju sliku o ovoj temi.

48% ženskih ispitanika veoma veruje u online dating, 32% slabo veruje, dok ostatak nikako ne veruje u upoznavanje na internetu.

Trend upoznavanja na internetu i pronalazak srodne duše, kao i ostvarivanje kontakata za druženje, sex ili bračnu vezu, trenutno je u porastu u opštini Sombor. To je vidljivo na sajtu za upoznavanje putem sex oglasa, kao i na sajtu za gay populaciju i gay oglase Srbije.

Uvidom u upite za pretragu na pomenutom sajtu, broj pretraga za oglase iz Sombora je u blagom porastu u odnosu na period od pre pola godine kada je rađeno slično istraživanje. Somborci obično traže ženske kontakte za vezu, kao i kontakte za povremeno viđanje i druženje na jednu noć.

Naše Mesto