Donacija za odeljenje neurologije OB Vrbas

241

VRBAS - Još jedna od donacija za Opštu bolnicu Vrbas ovih dana upućena je na Odeljenje neurologije. Prilikom nedavne posete Srbiji predstavnici NVO “Za pomoć istočnoj Evropi“ posetili su Odeljenje neurologije u OBV i pri tom doneli donaciju u vidu 30 novih jastuka.

Opšta bolnica Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

„Jastuci i posteljina su zbilja donacija kojoj se najviše obradujemo, a zahvaljujujući dugogodišnjoj saradnji sa donatorima iz Holandije, gotovo svake godine i dobijemo neku količinu. S obzirom na to da se posteljina i potrošni materijal svakodnevno koristi, da su naši pacijenti često u veoma teškom zdravstvenom stanju i nepokretni, isti se mora konstantno zanavljati“ – rekla je Jelena Banićević, glavna medicinska sestra.

Sektora za internističke grane medicine i dodala:

„Posebnu zahvalnost povodom ove donacije, kao i mnogih drugih koje su upućeni i na ostala odeljenja u bolnici dugujemo gospodinu Aleksandru Subotinu, svešteniku Evanđeoske crkve u Kucuri. Zahvaljujući dobroj volji, entuzijazmu i kontaktima ovog humaniste, mnogi donatori širom Evrope svoju pomoć usmeravaju u Srbiju i opštinu Vrbas“.