Drama u Ravnom Selu – telo ostavljeno na suncu više od 20 sati

810

RAVNO SELO - Prošli vikend, u Ravnom Selu, mestu kraj Vrbasa, pronađeno je telo šezdesetsedmogodišnjeg M.T, ostavljeno ceo dan u dvorištu, jer kako saznajemo nadležni nisu došli na vreme.

Preminulog je pronašla rođaka koja je u isti mah pozvala nadležnu službu iz Vrbasa koji su obećali da će odneti telo. Vreme je prolazilo ekipa službe nije dolazila tako da je pokojnik odnet tek u subotu uveče oko 21 čas, kada je došla „Konkordija“ iz Novog Sada.

Rođaka ističe da je jako ružna scena obeležila čitav događaj, muve su se počele skupljati na telu koje leži u dvorištu više od 20 sati. Osim dežurne lsužbe, trebao je da se pojavi tužilac iz Sombora jer lekar Hitne pomoći nije hteo da potpiše umrlicu jer je sumnjao da preminuli nije umro prirodnim putem. Kuću je čuvala policija, tužilac se nije pojavio i policija nije smatrala smrt sumnjivom.

Preminuli je pronađen kako leži na dvorištu bez pantalona sa razbacanim stvarima oko sebe. Što je unosilo sumnju, ipak na kraju je odrađena obdukcija i ništa nije utvrđeno jer je telo provelo na suncu više od 20 časova.

Iz vrbaskog JKP Komunalac navode da su imali jednu sahranu tog dana i da su hteli da odnesu preminulog ali to opet nije dovoljno dobar razlog i izgovor za ne dolazak službe. Iz JKP-a navode da je slučaj delikatan i nisu imali nalog od Centra za socijalni rad ili medicinske ustanove. Tek oko 18 časova su izašli na teren i vratili se. Nisu smeli da doszvole da otisci radnika ostanu na telu koje će se posle pregledati na obdukciji, rekao je Ljubomir Miletić rukovodioc nadležne službe JKP Komunalac.

Rođaka je iz nemoći zvala Novi Sad jer su službenici u Ravnom Selu bili jako drski. „Konkordija“ je po telo došla po pozivu policije, službenici „Konkordije“ su prvo otišli u Vrbas po potvrdu da telomogu odneti iz dvorišta.