Ko OTVARA GROBOVE i prevrće kosti u Zmajevu?

3064

ZMAJEVO - U potrazi za nakitom, dragocenostima ili čak mobilnim telefonima, koji se po nepisanom običaju stavljaju u sanduk kad premine neka mlađa osoba, nepoznate osobe skrnave grobove na seoskom groblju i na taj način stvaraju velike traume porodicama čiji voljeni spokojno počivaju.

U pismu upućenom redakciji portala „Naše Mesto“, naša čitateljka apeluje na nadležne organe i poziva stanovnike Zmajeva da ako primete, prijave sve sumnjive radnje na seoskom groblju.

„Juče sam lično ja bila svedok jednog monstruoznog čina. Bratov grob je otvoren, dirane su njegove stvari, majčine kosti zamotane u beli čaršav pomerene i istrešene. Vandalima su samo dali vetar u leđa. Stojim na raspolaganju svim medijima, jer ovo nije stvar o kojoj treba ćutati, ovo treba svi da čuju i prihvate kao da se njima dešava. Danas je grob mog brata, sutra ko zna čiji grob je sledeći. Ne dozvolimo monstrumima da hodaju zemljom, a kamoli da nam otvaraju grobove i prevrću kosti najdražih! Na grobnim mestima postoje tragovi pajsera i tupih predmeta.“ – stoji u pismu čitateljke iz Zmajeva.

Iz Službe za informisanje Policijske uprave Novi Sad, potvrđeno nam je da je Policijskoj stanici u Vrbasu, ove godine prijavljeno jedno krivično delo povreda groba na mesnom groblju u Zmajevu, počinjeno u julu mesecu.

Takođe, iz Službe za informisanje naglašavaju da policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti tog krivičnog dela, identifikaciji i pronalasku počinioca.