Da li će doći do UKIDANJA železničke linije Sombor-Kula-Vrbas?

1704

SOMBOR / KULA / VRBAS - Kako se ovih dana spominje u javnosti, postoji mogućnost da železnička linija Sombor-Kula-Vrbas bude u potpunosti ukinuta.

Foto: Nemanja Janjanin

Ovakvih najava je bilo i ranije, kada je pre desetak godina najavljeno da bi zbog neprofitabilnosti regionalnih pravaca mogla biti ukinuta i železnička linija Sombor-Kula-Vrbas. Tada je kao rešenje pomenuto i moguće preuzimanje regionalnih linija od strane lokalnih samouprava, ali do takvog ishoda na svu sreću nije došlo. Međutim, ovih dana se slični tonovi i najave ukidanja regionalnih linija ponavljaju.

Do ukidanja železničke linije bi došlo zbog skupog održavanja već dotrajalih pruga, vozova, pružnih prelaza, ali i opreme. Stanovnici sela strahuju od ovakvog ishoda, jer i pored činjenice da je kvalitet železničkog transporta na mnogo nižem nivou nego ranije, oni ga i dalje koriste zbog toga što je mnogo jeftiniji, a samim tim i prihvatljiviji za kućni budžet.

Ovakva odluka još uvek nije definitivno doneta, ali najave i pisanja mnogih medija o tome definitivno potvrđuju da je tako nešto moguće i da bi moglo da se desi u narednom periodu.