Pokret za preokret: Tražimo rekonstrukciju pruge a ne gašenje linije za Vrbas

319

VRBAS - Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas izdao je saopštenje koje se odnosi na najavljeno gašenje željezničke linije Sombor-Vrbas. Pročitajte šta Pokret za preokret Vrbas misli o tome.

Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas oštro se protivi najavi ukidanja železničkog saobraćaja iz Sombora prema Vrbasu. Vrbas će na ovaj način i pored blizine sa Somborom postati saobraćajno još izolovaniji. Osim toga zbog cena autobuskih karata, mnogi će zbog teške ekonomske situacije ostati bez mogućnosti da se prevezu do Sombora. Posebno je važna činjenica da će se pruga Beograd –Budimpešta modernizovati, pa je jasno da bi rekonstrukcija pruge od Sombora do Vrbasa imalo poseban značaj.

„Opštinski odbor Pokret-a za preokret u Vrbasu se zalaže da se umesto ukidanja železničkog saobraćaja sa Somborom realizuje rekonstrukcija ovog pružnog pravca kako bi se između ovih mesta putovalo 20-tak minuta, a ne kako do sada. Ovo bi otvorilo mogućnosti i za razvoj naše opštine. Ukoliko se ukine železnički saobraćaj odmah će uslediti i demontaža pruge i trajnu izolaciju Vrbasa.“-ističe Đorđe Pivarski, predsednik Izvršnog odbora OO Vrbas

Pozivamo sve političke subjekte da se suprostave ovakvoj nameri. Postojeće opštinsko rukovodstvo biće saučesnik ovog pogubnog „projekta“. U istoriju Vrvasa i oni i vrbaški predstavnici u republičkoj vlasti biće ubeleženi kao oni koji su razgrađivali i uništavali, a nisu gradili i razvijali svoju opštinu.

OO Pokreta za Preokret Vrbas

Kontakt: 060 522 3222