SVETSKE MEDALJE za reprezentativce iz kulskog kluba „Constrictor Fight Team“

1349

KULA - Na Svetskom prvenstvu u grapplingu koje je održano prethodnog vikenda u Minsku u Belorusiji, borci Constrictor Fight Team-a su nastupili kao reprezentativci Srbije. Sa ovog velikog takmičenja, pod okriljem Svetske rvačke federacije - United World Wrestling (UWW), naši borci su se vratili sa tri odličja, gde je Andrea Sučević osvojila dve srebrne medalje u disciplinama Grappling GI I Grappling NO GI, dok je Vladimir Prodanović osvojio bronzanu medalju u disciplini Grappling GI.

Andrea Sučević je u svom prvom nastupu za reprezentaciju zabeležila izvarendan rezultat, pridodavši svojoj velikoj kolekciji medalja i dve srebrne medalje sa prvenstva sveta. Ona je u nastupima u Grappling GI I NO GI kategorijama do 58kg pružila izuzetne borbe, imala je priliku da radi mečeve sa takmičarkama iz Irana, Francuske, Rusije i SAD.

Ovim nastupom Andrea je nastavila izuzetan niz medalja na predhodnim takmičenjima i dokazala da je jedna od najkvalitetnijih domaćih grappling i jiu jitsu boraca u ženskoj kategoriji.

Vladimir Prodanović je u nastupu u Grappling GI do 84kg osvojio bronzanu medalju i treba napomenuti da je put do te medalje bio izuzetno težak, jer je Prodanović radio mečeve sa nekim od trenutno najboljih greplera na svetu, te se kroz repasaž izborio za odličje. Nažalost u disciplini NO GI je ostao bez medalje.

Vladimir Prodanović Grappling Gi dodela medalja
Vladimir Prodanović Grappling Gi dodela medalja

Pored takmičara, našu zemlju je predstavljao i Dejan Tešić, trener Constrictor Fight Team-a, ali ovoga puta kao internacionalni sudija, gde mu je drugog dana takmičenja pripala čast da sudi finalne mečeve koje je direktno prenosila Beloruska televizija.

Dejan Tešić sudjenje
Dejan Tešić sudjenje

Pre povratka, za Srpski tim je upriličen prijem u Ambasadi Republike Srbije gde ih je ugostila Mira Jegdić, prvi savetnik ambasadora za političke i konzularne poslove, gde su je naši takmičari upoznali sa sportom i ostvarenim rezultatima.

Prijem u Ambasadi republike Srbije
Prijem u Ambasadi republike Srbije

Sledeće godine Srbija će biti domaćin evropskog prvenstva gde očekujemo još bolji uspeh naših reprezentativaca.