(FOTO) Planovi za SPORTSKI CENTAR na Vašarištu će vas OSTAVITI BEZ DAHA

4593

KULA - Na zvaničnom sajtu opštine Kula, objavljen je detaljan urbanistički projekat za izgradnju sportskog centra sa pratećim sadržajima, na površini sadašnjeg "Vašarišta".

Urbanističkim projektom koji je objavljen na sajtu opštine Kula, prikazan je jedan od mogućih budućih izgleda sportskog teretan “Vašarište” u Kuli. Površina od nešto više od 67.000 metara kvadratnih, koja se prostire između ulica Maršala Tita, Njegoševe i Svetozara Miletića, mogla bi da dobije potpuno drugačiji izgled, sa modernom sportskom salom, otvorenim terenima, bazenima i ostalim pratećim objektima za sportsku namenu.

Vašarište danas! #kula #našemesto

A photo posted by Naše Mesto (@nasemesto.rs) on

Na sadašnjem “Vašarištu” već se nalazi otvoreni sportski teren za mali fudbal sa veštačkom travom i reflektorom, deo velikog pomoćnog fudbalskog igrališta sa cevovodom za zalivanje, kao i dečije igralište i nekoliko manjih objekata. Zemljište na kome se nalaze ovi tereni je gradsko građevinsko zemljište, u javnoj svojini Opštine Kula.

Urbanističko parterno rešenje budućeg sportskog centra u Kuli. #kula #našemesto

A photo posted by Naše Mesto (@nasemesto.rs) on

Trenutno, jedini na toj površini koji je upisan u listu nepokretnosti i ima odorenje za izgradnju je teren za mali fudbal, a pored ovog objekta izgrađeni su i objekti koji nemaju odobrenje za izgradnju.

Izgradnja ovakvog sportskog centra bi bila izvedena u tri faze:

I faza:

Izgradnja administrativnog bloka sa pratećim sadržajima
Otvoreni bazeni (bazen za vaterpolo, bazen za neplivače i brčkavac), tribine, pristupne stepenice i rampe, sa pratećim sadržajima u podtribinskom prostoru (svlačionice, mašinska sala, toaleti za posetioce)
Objekat ugostiteljstva i trgovine
Igralište, sportski teren za odbojku na pesku
Energetski objekat
Trim staza

Presek administrativnog dela. #kula #našemesto

A photo posted by Naše Mesto (@nasemesto.rs) on

U I fazi planirana je izgradnja komunalnih priključaka na naseljsku infrastrukturu prema uslovima ishodovanih od nadležnih ustanova i preduzeća. Takođe je planirana izgradnja obe pristupne saobraćajnica sa parkingom. Za pristup pešaka, biciklista, motorbiciklista i motora planirane su staze i platoi. Rampa sa pešačkog platoa do ulaza u prostor bazenskog kompleksa odnosno administrativnog bloka za invalidna lica u prvoj fazi je pozicioniran u sklopu glavnog ulaza. U I fazi planirano je izmeštanje postojećeg igrališta za mali fudbal.

II faza:

-Otvoreni bazen – “ameba” sa vodenim atrakcijama, površine 1400 metara kvadratnih.
Zatvoreni bazen sa garderobom i pratećim prostorijama
-Kuglana, koja bi na spratu imala sadržaje za rekreaciju i dečiju igraonicu.

Prvi sprat kuglane. #kula #našemesto

A photo posted by Naše Mesto (@nasemesto.rs) on

II faza:

Sportska hala, sa spratom koji je namenjen za dvoranske sportove: džudo, teretana, aerobik i fitnes.
Teniski tereni i košarkaški teren sa spoljom rasvetom.

U sve tri faze, ukupno bi bilo izgrađeno preko 20.000 metara kvadratnih pod objektima i skoro 4.000 metara kvadratnih otvorenih sportskih terena.

Izvor: kula.rs