(VIDEO) DJB Vrbas: Nama je bitna KOALICIJA SA GRAĐANIMA

551

VRBAS - U prostorijama Pokreta "Dosta je bilo" Vrbas, juče, 24. februara 2017. godine održana je prva konferencija za novinare na kojoj su članovi pokreta podelili više informacija o predstojećim lokalnim izborima u opštini Vrbas.

Održana konferencija za novinare označila je početak kampanje ovog pokreta za lokalne izbore u opštini Vrbas. Predstavnicima medija obratili su se Jovan Radović, Slobodan Bjekić i Goran Roganović.

„Smatramo da je potrebno u današnje vreme da svi preuzmemo odgovornost kao građani, da izađemo na izbore u velikom broju kako bi pokušali da promenimo sredinu u kojoj živimo, jer je krajnje vreme da utičemo na stvari koje se dešavaju oko nas.“ – rekao je Jovan Radović, koordinator Pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas.

Slobodan Bjekić, zamenik koordinatora DJB Vrbas govorio je o tome čiju će podršku pokret tražiti na predstojećim lokalnim izborima. – „Mi nismo pravili dogovore sa drugim strankama u cilju sigurnog prelaska cenzusa ili da bismo sebi obezbedili učešće u lokalnom parlamentu. Nama je bitna koalicija sa građanima. Tražimo podršku građanki i građana Vrbasa jer želimo da učestvujemo u donošenju odluka koje su bitne za naš grad.“

Član pokreta Goran Roganović izneo je informaciju o pritiscima na zaposlene u javnim preduzećima – „Imamo informacije od naših članova, od zaposlenih u javnim preduzećima, da od njih aktivisti SNS-a traže da potpišu spisak kojim se oni obavezuju da će glasati za Srpsku naprednu stranku na narednim izborima. Zaposleni su uplašeni. U takvim situacijama oni mogu da klimnu glavom i kažu „pristajemo“, a ono što treba da urade za vreme izbora to je da zaokruže one za koje misle da treba da glasaju.“

Jovan Radović istakao je da će Pokret „Dosta je bilo“ Vrbas ubuduće oštro reagovati na takve zloupotrebe i da neće dozvoliti takve pritiske na birače. Kako on kaže, sve vrste ovakvih pritisaka imaju za cilj samo jedno, a to je ostanak ovakvog sistema i ovakve partijske države.

Pokret je izdao i saopštenje u okviru koga su navedeni ključni problemi u opštini Vrbas, za koje će predstavnici pokreta u toku lokalne kampanje ponuditi rešenja.

„Osvrnimo se oko sebe: kanal, deponija, kolektor, neispravna voda za piće, pozorište, JP „Vrbas“, medijski mrak, nezaposlenost, loši uslovi rada, korupcija, sve lošiji životni standard, odliv stanovništva…“ – problemi su koje je Pokret „Dosta je bilo“ Vrbas identifikovao kao ključne u opštini Vrbas.

„Vreme je da kaznimo iznevereno poverenje. Ne dajte da Vam lošiji od Vas uvode sistem u kojem samo oni mogu da napreduju, a za Vas su namenjene mrvice i to isključivo ako budete beskrajno poslušni i ponizni. Vreme je da uzmemo stvari u svoje ruke i sprečimo partokratiju da upropasti budućnost naše dece.“ – stoji u navedenom saopštenju.