(REZULTATI ANKETE) Preletačević NAPRAVIO PREOKRET – Vučić u problemu

4600

KULA / VRBAS / ODŽACI / SOMBOR - Kandidati za predsednika Srbije trče poslednji krug, vodi se borba za svaki glas, a rezultati su iz dana u dan sve zanimljiviji. Okončana je anketa na Portalu "Naše Mesto", u kojoj je učestvovalo više od 1.000 čitalaca!

Izbori u Vrbasu, april 2017. godine / Foto: Naše Mesto

Anketa je završena danas tačno u 9 časova, a trajala je ukupno 5 dana, tj. od 23. do 27. marta. Za to vreme, anonimno je glasao tačno 1.131 posetilac, što je apsolutni rekord u svim anketama koje smo do sada pokrenuli na Portalu „Naše Mesto“.

Na pitanje „Ko će biti novi predsednik Republike Srbije?“ bilo je ponuđeno 11 odgovora, a rezultati su i više nego zanimljivij. Evo kako ste glasali:

Prvo mesto je zauzeo Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka i on je dobio ukupno 386 glasova, što čini 34% anketiranih. Na iznenađenje mnogih, korak iza njega sa ukupno 324 glasa, tj. 29% anketiranih čitalaca je svoj glas dalo Luki Maksimoviću – Grupa građana Ljubiša Preletačević Beli, Beli – Samo jako. Možemo primetiti da je bitka između ova dva kandidata bila dinamična, a šta je prava slika svega, uverićemo se 2. aprila.

Nešto slabiji rezultat zabeležio je Saša Janković – Grupa građana „Za Srbiju bez straha“, koji je osvojio 21%, što znači da je dobio 238 glasova. Saša Janković je ušao u grupu tri kandidata koji su dobili najveći broj glasova u anketi, dok su ostali kandidati dobili vidljivo manju podršku naših čitalaca.

Na 4. mestu je Vuk Jeremić – 51 glas, Saša Radulović – 40 glasova, Vojislav Šešelj – 36 glasova, Boško Obradović – 27 glasova i drugi.

Rezultati ankete, slikovito prikazani:

Rezultati ankete na Portalu „Naše Mesto“.

A post shared by Naše Mesto (@nasemesto.rs) on