Dalji rasplet pri vrhu tabele PFL SOMBOR – Odigrano 19. kolo

504

BAČKI BRESTOVAC / RUSKI KRSTUR / SOMBOR / KULA / KRUŠČIĆ / LIPAR / SIVAC / BAČKI GRAČAC - Za vikend su odigrane utakmice 19. kola Područne fudbalske lige Sombor. Ovo kolo je obeležio dalji rasplet pri vrhu tabele. Vodeća Mladost iz Bačkog Petrovca sada ima 3 boda više od drugoplasiranog BSK-a.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Vodeća ekipa Mladosti iz Bačkog Petrovca bila je ubedljiva na domaćem terenu protiv poslednje-plasiranog tima iz Bačkog Gračaca koga su savladali sa 2:0. BSK je odigrao nerešeno na gostovanju u Ruskom Krsturu 1:1.

U ostalim susretima Slavija i Hajduk Junior odigrali su 2:2, Lipar i Budućnost 0:3, Mladost iz Kruščića protiv Hercegovca 1:1, OFK Šikara protiv Starog Grada 3:1 i Polet iz Sivca protiv Terekveša 1:1. Utakmica između Krila Krajine i ŽAK-a iz Sombora prekinuta je, a rezultat je evidentiran 4:0 za domaću ekipu iz Bačke Palanke.

Situacija na tabeli sada je nešto jasnija, jer je Mladost iz Bačkog Petrovca najzad uspela da napravi bodovnu razliku u odnosu na drugoplasirani BSK kojem sada beži za 3 boda. Pri dnu tabele nema većih izmena, pa su Polet iz Sivca i Borac iz Bačkog Gračaca i dalje na dnu tabele.

U narednom kolu derbi će biti odigran na stadionu BSK-a u Bačkom Brestovcu protiv ekipe Krila Krajine iz Bačke Palanke. Iako su ove dve ekipe na samom vrhu tabele razlika između njih je čak 12 bodova.

Hajduk Junior će na svom terenu ugostiti ekipu Poleta, Terekveš će igrati protiv OFK Šikare, Stari Grad protiv Mladosti iz Kruščića, Hercegovac protiv Lipara, Budućnost protiv Mladosti iz Bačkog Petrovca, Borac iz Bačkog Gračaca protiv Rusina, BSK protiv Krila Krajine i ŽAK protiv Slavije.

Stanje na tabeli, posle 19. kola PFL Sombor izgleda ovako: