ŠOK kolo u PFL SOMBOR – Skoro svi LIDERI PORAŽENI

441

BAČKI BRESTOVAC / RUSKI KRSTUR / SOMBOR / KULA / KRUŠČIĆ / LIPAR / SIVAC / BAČKI GRAČAC - Da je prethodno kolo odigrano na početku sezone, ne bi bilo previše iznenađenja. Ali s obzirom da je u pitanju 20. kolo, veliko je iznenađenje što su sva četiri lidera na tabeli poražena.

Ilustracija / Foto: pexels.com

Idemo redom. Prvo iznenađenje nam je priređeno u Mladenovu, gde je trinaestoplasirana Budućnost porazila lidera na tabeli, ekipu Mladosti iz Bačkog Petrovca sa 2:0. Drugoplasirana ekipa BSK-a je na svom terenu izgubila od Krila Krajine, ali to i nije bilo neko iznenađenje, jer je gostujuća ekipa iz Bačke Palanke u ovoj sezoni zaista odlična. Četvrtoplasirani Rusin je na gostovanju u Bačkom Gračacu izgubio od predzadnje plasirane ekipe Borca rezultatom 2:1.

Ali to nije sve. Ekipa Hajduk Juniora, koja je nakon sjajnog starta sezone ušla u gubitnički niz, sada je na domaćem terenu iznenadila pobedom od 5:1 protiv Poleta iz Sivca.

U ostalim susretima Terekveš je savladao OFK Šikaru sa 5:0, što je bilo sasvim dovoljno da ova dva tima zamene mesta na tabeli. Stari Grad pobedio je Mladost iz Kruščića sa 3:0, čime su i ova dva tima zamenila svoja mesta na tabeli. Dalje, Hercegovac je pobedio Lipar sa 2:1, ŽAK je na domaćem terenu izgubio od Slavije iz Pivnica sa 0:3, što je pogađate opet uzrokovalo zamenu mesta između ova dva tima na tabeli PFL Sombora.

Pri vrhu i dnu tabele se nije mnogo toga promenilo nakon 20. kola. Ali je zato sredina tabele skoro u potpunosti izmenjena. S obzirom da su prve dve pozicije na tabeli zacementirane, male su šanse da će tu doći do nekih izmena do kraja prvenstva, ali su moguća druga iznenađenja.

U narednom kolu sastaju se ŽAK i Hajduk Junior, Slavija i BSK, Krila Krajine i Borac iz Bačkog Gračaca, Rusin i Budućnost, Mladost iz Bačkog Petrovca i Hercegovca, Lipar i Stari Grad, Mladost iz Kruščića i Terekveš, OFK Šikara i Polet iz Sivca.