(VIDEO) Aleksandar Vulin otvorio kancelariju PIO fonda za medicinsko veštačenje u Vrbasu

1302

VRBAS - Danas je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin posetio Vrbas gde je otvorio Kancelariju za medicinsko veštačenje u okviru PIO fonda - filijale Vrbas.

Kancelarija je otvorena u prostorijama filijale PIO fonda u Vrbasu na adresi Maršala Tita 78a.

Slavko Imrić, direktor Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na samom otvaranju kancelarije govorio je o misiji fonda da svojim osiguranicima približi što je više moguće potpuni dijapazon svojih usluga. – “Danas se otvara kancelarija za medicinsko veštačenje u Vrbasu za praktično celu filijalu Vrbasa, što znači za 20.000 penzionera i oko 22.000 osiguranika. Ti ljudi su do sada morali da putuju za Novi Sad, a od sada to više neće biti slučaj. Takvih slučajeva na godišnjem nivou ima oko 600, a u kancelariji će se obavljati veštačenje i za potrebe Centra za socijalni rad.

Novinarima se obratio i Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas. – “Kancelarija je značajna iz nekoliko razloga. Pre svega jer će biti smanjen pritisak na budžet građana što se tiče putovanja. S druge strane oni će imati adekvatnu kancelariju gde će moći da se obrate u svako doba dana i noći.”

Pogledajte video prilog “Naše Mesto TV”:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, govorio je o polici ministarstva rada i PIO fonda koja podrazumeva da država uvek bude na usluzi svojim građanima. – “Otvorili smo novu kancelariju za veštačenje, koja će građanima Vrbasa i Kule puno značiti, a omogućiće im da svoja prava kada su u pitanju tuđa nega i pomoć, bez obzira da li ih ostvaruju preko PIO fonda ili Centra za socijalni rad, da mogu ih zadovolje ovde u Vrbasu, a ne da idu za Novi Sad.

On je nakon otvaranja kancelarije posetio i aktiviste Pokreta socijalista koji su danas u okviru kampanje za lokalne izbore u opštini Vrbas postavili štand na platou ispred opštine. On je tom prilikom razgovarao sa aktivistima, a u izjavi koju je dao na samom štandu pozvao je građane opštine Vrbas da izađu na lokalne izbore i da podrže lokalnu listu Pokreta socijalista.