(UŽIVO) PRATIMO LOKALNE IZBORE u opštinama Vrbas i Odžaci

2171

VRBAS / ODŽACI - U opštinama Vrbas i Odžaci danas se održavaju lokalni izbori na kojima se biraju odbornici za buduće skupštinske sastave, a pravo glasa u obe opštine ima ukupno skoro 70.000 građana.

Glasačka kutija / Foto: N. Janjanin

21:38 – Pristižu prvi nezvanični rezultati. Pročitajte više u posebnoj vesti – OVDE

20:48 – N1: Primećene nepravilnosti u opštini Vrbas

U Vrbasu su primećene grupice ljudi kojie su se legitimisale kao centar za praćenje izbora, ali kako takva organizacija nije prijavljena za praćenje izbora u tom gradu, njima nije bio omogućen pristup biračkom mestu, a proveriće se o kojoj organizaciji je reč.“ javljaju iz N1.

20:06 – Zatvorena su biračka mesta, evo šta poručuju stranke iz Odžaka i Vrbasa

Tačno u 20 časova zatvorena su biračka mesta u opštinama Vrbas i Odžaci. Povodom toga, razgovarali smo sa predstavnicima nekoliko lokalnih političkih organizacija koji su izneli svoja mišljenja o izborima. Izjave možete pročitati u posebnoj vesti – OVDE.

20:00 – Zatvorena biračka mesta! Kraj glasanja!

19:39 – Još 20 minuta do zatvaranja biračkih mesta u opštinama Vrbas i Odžaci!

19:34 – Izlaznost u Vrbasu 51%!

Prema informacijama iz OIK-a Vrbas, izlaznost na glasačkim mestima u opštini Vrbas do 19 časova je 51%.

19:33 – OIK Odžaci: Izlaznost 51.39%

Kako su nam javili iz Opštinske izborne komisije, izlaznost na biralištima u opštini Odžaci, do 19 časova iznosi 51.39%.

19:00 – Još sat vremena do zatvaranja biračkih mesta, iskoristite svoje pravo na glasanje!

18:42 – Centar Zmajeva na izborni dan

18:41 – N1 piše o nepravilnostima na lokalnim izborima u Vrbasu

Iako opštinska komisija nema podatke o nepravilnostima, na društvenim mrežama u Vrbasu pojavile su se fotografije autobusa „Grmi turs“ koji dovozi birače na biračka mesta u tom gradu.

Nepoznate osobe u automobilu sa novosadskim registarskim tablicama legitimisale su se članovima biračkih odbora identifikacionim karticama sa natpisom „Centar za praćenje izbora – obezbeđenje“.

OIK u Vrbasu je ranije danas rekao da će proveriti o kome se radi, jer ta organizacija nije blagovremeno najavila praćenje izbora u Vrbasu.“ – piše N1.

18:39 – Ostalo je još manje od dva sata do zatvaranja birališta u opštinama Vrbas i Odžaci

17:40 – Centar Odžaka na izborni dan

17:26 – Zapažanja sa terena, lokalni izbori u opštinama Vrbas i Odžaci (ne)protiču u demokratskoj atmosferi

Ekipa portala „Naše Mesto“ obišla je veliki broj biračkih mesta u opštinama Vrbas i Odžaci. Iznosimo vam neka svoja zapažanja sa lica mesta. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti – OVDE.

17:23 – Izlaznost u opštini Vrbas 43.18%

Prema poslednjim informacijama iz Opštinske izborne komisije, do 17:00, izlaznost u opštini Vrbas iznosila je 43.18%.

17:00 – Temperatura u Vrbasu ne prelazi 15 stepeni, do kraja dana vedro

16:07 – Izlaznost u opštini Vrbas 35.66%

Iz Opštinske izborne komisije su nam javili da je izlaznost u opštini Vrbas do 15 časova 35.66%. Sledeći podaci o izlaznosti biće objavljeni oko 17 časova.

16:06 – Izlaznost u opštini Odžaci 36.31%

Kako su nam potvrdili iz Opštinske izborne komisije, izlaznost do 15 časova u opštini Odžaci iznosi 36.31%. Sledeće merenje izlaznosti biće u 19 časova.

15:55 – SPS: Pretučena dvojica naših aktivista u Vrbasu

Dvojica aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS) napadnuta su u Vrbasu tokom lokalnih izbora, rečeno je agenciji Beta u lokalnom odboru te partije. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti – OVDE.

15:47 – Izbori u Vrbasu protiču regularno, bez pritužbi građana

Posetili smo biračko mesto broj 6 u Srednjoj stručnoj školi „4. juli“, biračko mesto 7, koje je smešteno u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ i biračko mesto broj 12, u Gimnaziji u Vrbasu. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti – OVDE.

14:30 – Na biračkom mestu 21, u Bačkom Dobrom Polju, izlaznost nešto niža nego na biralištu u susednom mestu

Na biračkom mestu 21 u Bačkom Dobrom Polju, zabeležena je izlaznost oko 30%, odnosno izašlo je 315 građana, od 1014 upisanih. O poseti ovom biračkom mestu pisali smo – OVDE.

14:00 – Na biračkom mestu 25 u Zmajevu za sada nema nepravilnosti

Predsednica biračkog odbora rekla je da je za sada sve proteklo u najboljem redu i da nije bilo nepravilnosti na ovom biralištu. Bilo je nekoliko izlazaka na teren, da bi lica, koja su zbog bolesti sprečena da izađu na glasanje, mogla da obave svoju građansku dužnost. Više pročitajte – OVDE.

13:42 – U Ravnom Selu zabeležena veća izlaznost nego u ostalim mestima

Na biračkom mestu broj 36 u Ravnom Selu, izašlo je čak 40 odsto građana sa pravom glasa. Izveštaj iz Ravnog Sela pročitajte OVDE.

13:15 – Izbori na biralištima u Ratkovu odvijaju se bez problema

Izlaznost na biračkom mestu broj 15 u Ratkovu je do 12:30 časova bila oko 23 odsto. Za sada sve protiče bez ikakvih pritužbi. Više informacija o izborima u Ratkovu pročitajte – OVDE.

13:00 – Izlaznost na nivou opštine Odžaci je u 11:00 časova bila 17,68 odsto. U opštni Vrbas je do podne izašlo 20,93 odsto upisanih glasača. Sledeće informacije o broju izašlih nabirališta, znaće se u 15:00

12:35 – U Odžacima do podne izlaznost niža nego na predsedničkim izborima, ali zadovoljavajuća

Glasanje u Odžacima se za sada odvija po planu. Na biračkom mestu 24 je do podne izašlo oko 30 odsto glasača, dok je na biračkom mestu broj 18, u Gimnaziji, glasalo 230 ljudi. Budući da se vreme u ovom gradu prolepšalo, očekuje se veća izlaznost. Izveštaj iz Odžaka pročitajte – OVDE.

11:37 – Posetili smo Lalić i biračko mesto broj 25

Iako je vreme u Laliću oblačno, odziv glasača na biračkom mestu broj 25 je do 11:00 časova bio oko 20 odsto. Više o našoj poseti Laliću možete pročitati – OVDE.

11:00 – Prenosimo vam zbirnu izbornu listu za izbor odbornika Skupštine opštine Vrbas

Sve liste u opštini Vrbas imaju po 36 kandidata za odbornike, osim Srpske radikalne stranke – Dr Vojislav Šešelj, gde ima 24 kandidata i Grupa građana „Dosta je bilo – Saša Radulović“, gde se nalazi 12 kandidata. Spisak svih kandidata za odbornike u opštini Vrbas možete pročitati – OVDE.

10:07 – Prema informacijama iz OIK-a Vrbas, izlaznost do 9 časova u opštini Vrbas iznosila je 4.77%.

09:56 – Kako izgledaju GLASAČKI LISTIĆI u opštinama Vrbas i Odžaci

U opštini Odžaci, kao i u Vrbasu, predato je po 6 izbornih lista. Glasački listići su sastavljeni prema redosledu po kome su pristizale prijave opštinskim izbornim komisijama. Kako izgledaju listići možete pogledati u posebnoj vesti – OVDE.

09:55 – Kako izgleda stranačka struktura u odborima na glasačkim mestima u opštini Odžaci

Prema odluci o numeričkoj strukturi i uslovima za imenovanje članova biračkih odbora u stalnom i pročirenom sastavu za sprovođenje izbora za izbor odbornika Skupštine opštine Odžaci raspisanih za 23. april 2017. godina, struktura biračkih odbora IZGLEDA OVAKO.

09:28 – Zapaljen automobil Miroslava Ilića

Noćas je zapaljen automobil Miroslava Ilića, kandidata za odbornika na listi Demokratske stranke u Odžacima. O tome je na Twitteru pisao Dragan Šutanovac, a preneli su internet portali Danas.rs i Autonomija. Vest pročitajte – OVDE.

09:24 – Biračka mesta u opštini Vrbas, tačne adrese, nazivi i oblasti koje pokrivaju

U opštini Vrbas ukupno je otvoreno 36 biračkih mesta. Prenosimo vam tačne adrese, nazive i oblasti koje pokrivaju biračka mesta. Spisak možete pogledati u posebnoj vesti – OVDE.

09:21 – Spisak biračkih mesta u opštini Odžaci, sa tačnim adresama

U opštini Odžaci ima ukupno 27 biračkih mesta, pročitajte tačne nazive, adrese i koje oblasti pokrivaju. Spisak pogledajte u posebnoj vesti – OVDE.

07:00 – Otvorena birališta u opštini Vrbas

Opštinska izborna komisija u opštini Vrbas potvrdila je da su otvorena sva biračka mesta i da pravo glasa ima ukupno 35.947 birača. Na otvaranju biračkih mesta nisu zabeležene nepravilnosti i sve protiče u redu.

07:00 – Otvorena biračka mesta u opštini Odžaci

U biračke spiskove u opštini Odžaci upisano je ukupno 26.061 birača, sva biračka mesta su otvorena na vreme i nisu zabeležene nepravilnosti. Stanovnici opštine Odžaci biraju odbornike sa šest izbornih lista.

Naše Mesto