(VIDEO) RAZGOVOR sa Ljiljanom Barna Nikitović, direktoricom ŠOMO Kula

595

KULA - U petak, 28. aprila posetili smo Školu za osnovno muzičko obrazovanje Kula, gde smo razgovarali sa Ljiljanom Barna Nikitović, koja nas je malo bolje upoznala sa aktivnostima i radom same škole.

Ljiljana Barna Nikitović / Foto: Naše Mesto

Sa Ljiljanom smo razgovarali o aktivnostima muzičke škole, kao i o sjajnim rezultatima koje njihovi učenici postižu. Ona nam je takođe govorila i o tome na kojim se sve instrumentima polaznici obučavaju.

Interesovanje dece za upis u muzičku školu je poslednjih godina veoma velik. Nažalost, ono što nas pomalo brine i koči jeste što nemamo baš mogućnosti da primimo svu decu koja su zainteresovana da upišu muzičku školu. Tu smo donekle ograničeni – kako sa instrumentima, tako i po novom pripremnom razredu.” – rekla je Ljiljana Barna Nikitović.

Kako Ljiljana kaže, ŠOMO Kula je u toku prošle godine organizovala veliki broj koncerata. Svi oni održani su u svečanoj sali muzičke škole. – “Organizujemo i koncerte u saradnji sa KPZ-om i gostujuće koncerte nekih profesora, umetnika ili studenata. I moram da kažem da bi odziv na ovim koncertima ipak mogao da bude malo bolji. Mislim da je to potrebno građanima, da dođu i da se malo opuste i poslušaju kvalitetnu muziku. Misija naše škole je da neguje muzičko obrazovanje, ali i ovu vrstu muzike.

Pogledajte kompletan intervju: