PFL SOMBOR: Nakon 24. kola promene samo na sredini tabele

661

BAČKI BRESTOVAC / RUSKI KRSTUR / SOMBOR / KULA / KRUŠČIĆ / LIPAR / SIVAC / BAČKI GRAČAC - Za vikend je odigrano 24. "predpraznično" kolo u okviru koga nije došlo do većih iznenađenja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U subotu i nedelju odigrano je 24. kolo Područne fudbalske lige Sombor. Lideri na tabeli BSK i Mladost (BP) i dalje su veoma ubedljivi, jer su savladali svoje rivale u ovom kolu. BSK je u komšijskom derbiju u gostima savladao Borac iz Bačkog Gračaca sa 1:4, dok je Mladost (BP) takođe u gostima savladala Polet identičnim rezultatom, dakle 1:4.

Možda je malo iznenađenje to što je trećeplasirana ekipa Krila Krajine na gradskom derbiju u Bačkoj Palanci izgubila od Starog Grada sa 3:2. Hajduk Junior je nastavio seriju dobrih rezultata. Kuljani su savladali kruščićane rezultatom 5:0.

OFK Šikara nastavlja svoj sunovrat, jer su poraženi u gostima kod Lipara sa 2:3. Kiša golova pala je u Svilojevu gde je Terekveš savladao Rusina sa 5:0, dok je Budućnost iz Mladenova na svom terenu deklasirala somborski ŽAK sa 6:0. Hercegovac i Slavija igrali su nerešeno 0:0.

Sva pomeranja desila su se na sredini tabele, pa će 24. kolo biti upamćeno pre svega po velikom broju golova. Na vrhu tabele i dalje se nalaze BSK i Mladost iz Bačkog Petrovca sa 55 bodova, dok su na dnu tabele Lipar, Borac iz Bačkog Gračaca i Polet iz Sivca.

U sledećem kolu sastaju se Borac iz Bačkog Gračaca i Hajduk Junior, BSK i Budućnost, ŽAK i Hercegovac, Slavija i Stari Grad, Krila Krajine i Terekveš, Rusin i Polet, Mladost iz Bačkog Petrovca i OFK Šikara, Lipar i Mladost iz Kruščića.