Borci Constrictor Fight Teama ostvarili ISTORIJSKI USPEH u Novom Sadu

229

KULA - Na Evropskom prvenstvu u Grapplingu, koje je održano u Novom Sadu u velikoj hali SPENS-a 30. aprila i 01. maja, borci Constrictor Fight Team ostvarili su istorijski uspeh.

Takmičari ovog tima osvojili su četiri medalje u obe discipline: Grappling No Gi (borbe bez kimona) i Grappling Gi (borbe u kimonu).

U izuzetnoj konkurenciji od oko 200 najboljih evropskih grapplera iz 19 evropskih država, Constrictor Fight Team doneo je u Kulu sledeća odličja:

NO GI

  • Vladimir Prodanović – kategorija do 84kg – bronzana medalja
  • Damir Uglik – kategorija do 92kg – bronzana medalja

GI

  • Andrea Sučević – kategorija do 58kg – srebrna medalja
  • Damir Uglik – kategorija do 92kg – bronzana medalja

Jovan Sekulić nije osvojio medalju, sled povrede u prvom meču prvog dana takmičenja, ali je uprkos povredi istrajao u meču.

Osvrtom na mečeve mora se napomenuti da su takmičari pružili sjajne borbe u oba dana, našavši se na istim strunjačama sa nekim od najzvučnijih imena današnje jiu jitsu i grappling evropske scene, kao i prekaljenim međunarodnim džudistima i rvačima.

Pored takmičara, klub su predstavljali Dejan Tešić i Dražen Seničak, kao deo sudijske postave takmičenja, na koje su se izdvojili kao vrhunski arbitri.

Bitno je napomenuti da je Svetska rvačka federacija u sardanji sa Rvačkim Savezom Srbije prvi put ove godine organizovala takmičenje u grapplingu zajedno sa olimpijskim stilovima rvanja i time dodatno dala na značaju grapplingu i njegovom razvoju kao jednom od neolimpijskih rvačkih diciplina.