(REZULTATI ANKETE) Imamo želju, ali nam NEDOSTAJU kulturna dešavanja

104

KULA / VRBAS / ODŽACI / SOMBOR - Kao i pred svako leto, uskoro nas očekuje nekoliko kulturnih dešavanja. U Vrbasu je već počela manifestacija "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10", a mi smo upitali naše čitaoce koliko često posećuju kulturna dešavanja u svom mestu?

Od ukupnog broja anketiranih čitalaca, čak 37% smatra da se u mestu u kojem žive, retko kada organizuju kulturna dešavanja. Ovakva situacija je očigledna u  manjim mestima naših opština, gde zbog finansijske situacije, slabog interesovanja i nedostatka prostora, građani ostaju uskraćeni od ovakvih dešavanja.

Petina anketiranih se izjasnila da kulturna dešavanja posećuje jednom mesečno, što je zaista poražavajući podataka, dok samo 7% naših čitalaca, pozorište, bioskop ili muzej posećuje jednom nedeljno.

Onih koji nemaju naviku da odlaze na takva dešavanja ima 17%, a isti broj anketiranih se izjasnio da bi išli češće, ali taj luksuz ne mogu da priušte.

Jednom godišnje, kulturna dešavanja posećuje 3% anketiranih čitalaca i to je dobar rezultat.

Uprkos ovakvim podacima, podsećamo vas da je pred nama period sa nekoliko odličnih kulturnih dešavanja. U Vrbasu je u toku manifestacija “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”, dok građani Kule sa nestrpljenjem očekuju Republički festival amaterskih pozorišta Srbije. U Somboru, građani svakodnevno mogu posetiti neke od aktivnosti u organizaciji Biblioteke “Karlo Bijelicki”, dok Odžaci vidljivo kasne za svim pomenutim mestima.