Okupljaju se navijači Borusije, a fan klub je nastao u OVOM MESTU PORED KULE

718

SIVAC - Tehnički gledano, fan klub je nastao na društvenoj mreži Facebook, ali inicijator ove ideje dolazi iz Sivca pored Kule. Nakon 10 godina postojanja, organizuje se prvo okupljanje navijača FK "Borusija Dortmund" na tromeđi bivše Jugoslavije.

Sada već davne zime Gospodnje 2006. godine, Strahinja Vukašinović iz Sivca napravio je Facebook stranicu „Balkan Fan Club – Borussia Dortmund“ sa željom da se navijači ovog popularnog fudbalskog kluba skupe na jednom mestu, kako bi organizovali druženja, sastanke i zajedničko navijanje.

19. decembra 2006. godine sam napravio ovaj „Fan Club“ i želja mi je bila da se prvi skup održi u Sivcu, u mestu gde je Fan Club i nastao, ali do sada je za tako nešto bilo malo mogućnosti, mada u budućem periodu (možda već naredne godine) ostvarimo taj cilj.– izjavio je Strahinja Vukašinović za Portal „Naše Mesto“.

Strahinja sa porodicom

Ovo je lično velika stvar, jer je jedna velika želja i mala ideja koja je nastala pre 10 godina u Sivcu, počela da se ostvaruje. Jedan od glavnih ciljeva ovakve vrste okupljanja jeste da se pošalje lepa slika u svet, kako je navijački „Fan Club“ uspeo da spoji regioni sa burnom istorijom.“ – dodaje Strahinja.

Na prvi skup navijača FK „Borusija Dortmund“, zbog finansijske situacije, odlaze samo Strahinja i njegov prijatelj iz Sombora kojeg je upoznao 2008. godine preko pomenute Facebook stranice i dan danas su veliki prijatelji.

Prvo okupljanje navijača održaće se sutra i prekosutra u Tuzli, kako bi mogli zajedno da isprate veliko finale DFB Pokala.

Nadamo se da će sledeći skup navijača Borusije biti u Sivcu ili u Kuli, jer bi se na taj način promovisao lokalni turizam koji nam je svima preko potreban.“ za kraj je izjavio Strahinja Vukašinović iz Sivca.

Više informacija o ovom okupljanju možete pronaći na linku – OVDE.