Za vikend se održava tradicionalna manifestacija “Kucurska žetva”

37

KUCURA - 14. i 15. jula, u Kucuri će biti održan Festival folklora Rusina "Kucurska žetva", a kao i prethodnih godina, "Žetva" će imati centralni i prateće programe.

Ilustracija / Foto: Naše Mesto

Festival će u petak, 14. jula, početi sa programom povodom otvaranja Rusinskog doma (ispred Doma), a zatim u 20:30 časova biće otvorena izložba slika Nikole Buše povodom 100-godišnjice od njegovog rođenja.

Prvi dan će biti završen programom za mlade pod nazivom “Tamburanje”, koji počinje u 21:00 čas. U subotu, 15. jula, program počinje u 17:00 časova predajom hleba od novog žita na trgu ispred Rusinskog doma, a zatim će na “Kucurskoj žetvi” biti izložba eksponata Etno-kluba “Oteto od zaborava” povodom 190-godišnjice od osnivanja Kluba zanatlija u Kucuri, promocija knjige “Od usmene do pisane književnosti” akademika Nikole Mušinke iz Slovačke, predstavljanje etno-stolova i knjiga o Aktivu žena KUD „Žetva“.

Centralni program “Kucurske žetve” biće u subotu, 15. jula, u 20:00 časova u Domu kulture, a podeljen je na festivalski i revijalni deo. Osim folklornih ansambala iz više mesta, na ovogodišnji festival doći će i gosti iz Kurova u Slovačkoj.