(INTERVJU) Bend „Multi Generacija“ povodom nastupa na „Black Hole Festu“

484

VRBAS - Ove godine će prvi put nastupati na "Black Hole Festu" u Vrbasu, sviraju pop, rock, r'n'b, iza sebe imaju veliki broj nastupa i ogromno iskustvo. Za čitaoce Portala "Naše Mesto", otkrili su malo više informacija o sebi.

Foto: Multigeneracija

NM: Odakle dolazite i koliko dugo bend postoji?

Multi Generacija: Dolazimo iz Vrbasa, postojimo od 2010. godine, ali zvanično smo krenuli sa aktivnim svirkama i radom od 2012. godine.

 

NM: Kako je nastao naziv benda i koliko članova brojite?

Multi Generacija: Naziv benda je nastao, pomalo spontano i neplanirano. Bend je proistekao iz humanitarne organizacije „Multi Art“ koji se godinama unazad bavi humanitarnim radom, organizujući razne velike koncerte i akcije. U tadašnjim prostorijama „Multi Art-a“ je postojala i škola gitare prof. Mijata Uskokovića koji je i predsednik tog udruženja. Migo, kako ga svi zovu, je muzičar sa velikim iskustvom, gde smo mi na njegov poziv dolazili i vežbali, da bi to kroz dve godine postalo ozbiljnije i gde smo krenuli sa aktivnim radom, svirajući po kafićima, moto susretima, humanitarnim žurkama, itd…

 

 

Otuda naziv „Multi“ iz organizacije i „Generacija“ zbog velike razlike u godinama. Tako smo došli na ideju da se bend zove „Multi Generacija“. Bend čine pet članova: Vokali Katarina Ančić i Aleksandra Dabetić. Gitara Mijat Uskoković, Bas gitara Ivan Molnar, bubnjevi Nebojša Ćetković i još jedan, da kažem, „počasni“ i važan član koji je uvek sa nama, koji pomaže, vozi, daje savete, trpi sva naša mala neslaganja, tehnička podrška, Nenad Popov.

 

NM: Koji poznati bendovi su imali najviše uticaja na vas?

Multi Generacija: Samo ime nam kaže „Multi“, jel, zbog razlike u godinama svako od nas voli različite stilove muzike, ali definitivno svi zajedno volimo kvalitet pesme, izvedbe, nebitno da li je rok, pop, metal, itd… razumemo se u dosta žanrova.

 

NM: Da li imate autorske pesme ili albume ili je to tek u planu?

Multi Generacija: Autorske pesme su u fazi izrade, nisu finalizirane, prošle godine smo imali tu čast da naše pesme prođu na popularnom festivalu „Hills Up“ na Zlatiboru gde smo imali tu čast da pred više hiljada ljudi sviramo sa „Divljim jagodama“, „357“, „Beogradskim sindikatom“. Nadamo se u skorijem periodu da će pesme ugledati svetlost dana…

 

NM: Čije obrade su vam „najslađe“ za sviranje?

Multi Generacija: Svako voli različito, bubnjar voli rock, hard rock, hevi, gitarista voli džez i blues, basista pank, pevačice pop i soft rock, tako da imamo šarolik repertoar, baš multi. 🙂

 

 

NM: Kako biste u par reči opisali stanje na današnjoj rock sceni u Srbiji?

Multi Generacija: Ne postoji! Postavlja se pitanje ko će nastaviti da svira kada veterani naše rok scene odu u „penziju“? Rokenrol je klinički mrtav, nemamo više ono što je bilo 80-ih godina (pričamo o rok sceni stare Jugoslavije), nemamo autore koji će napisati.. Možda grubo zvuči, ali fale kvalitetni tektstovi i bendovi koji će izneti rokenrol onakav kakav je. Današnji poznati bendovi u Srbiji koji sviraju uveliko, da ih ne spominjem poimenice, ne sviraju rokenrol, podilaze publici i rade ono što će im omogućiti da prežive i opstanu. Javne rok scene sa novim bendovima nema u Srbiji, dok svakako bendova u „underground“ sceni ima, ali većina njih nema sredstava za poštenu opremu, o snimanjima, spotovima, promociji da ne pričamo.

 

NM: Gde ste imali najuspešniji nastup i kako vas je publika prihvatila?

Multi Generacija: Definitivno festival „Hills Up“ na Zlatiboru.

 

NM: Šta ste pripremili za Black Hole Fest u Vrbasu?

Multi Generacija: Dobru svirku pre svega, bocu pića organizatoru.

 

 

NM: Šta očekujete od Black Hole Festivala?

Multi Generacija: „Black Hole“ raste iz godine u godinu, želimo da pohvalimo organizatore na uloženom trudu i naporu, veliko bravo da u ovim teškim vremenima hoće neko da se uhvati u koštac sa organizovanjem festivala. Želimo da sledeće godine bude još veći i bolji!

 

NM: Želite li nešto da poručite čitaocima našeg portala i posetiocima festivala?

Multi Generacija: Čitaocima da nastave da prate vaš portal, hvala vama što pratite dešavanja u Vrbasu i okolini. Posetiocima da dođu u što većem broju, da večeraju nešto pre festivala, ne valja piti na prazan stomak. 😉 Svako dobro!

 

„Multi Generaciju“ možete slušati 28. jula, u sklopu „Rage Day-a“ na „Black Hole Festu“ u Vrbasu.

Najsvežije informacije o „Black Hole“ festivalu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici – OVDE.

N. Janjanin