(INTERVJU) Bend „Under Hammer“ stiže u Vrbas na „Black Hole Fest“!

306

VRBAS - Organizatori "Black Hole" festivala su ih najavili kao bend za kojim vlada veliko interesovanje, a za "Naše Mesto", odgovorili su na pitanja o muzici koju sviraju, istoriji benda, planovima i naravno, prodstojećem festivalu u Vrbasu.

Foto: Under Hammer

NM: Odakle dolazite i koliko dugo bend postoji?

Under Hammer: Dolazimo iz Novog Sada zvanično, mada su članovi benda rasuti po svim stranama Vojvodine, a bend je osnovan 2014. godine.

 

NM: Kako je nastao naziv benda i koliko članova brojite?

Under Hammer: Bend je dobio naziv po staroj izreci, za nešto novo i dobro kaže se da je „ispod čekića“ (Under Hammer). Brojimo pet članova: solo gitara – Milorad, ritam gitara – Damir, bas gitara – Zoran, bubnjevi – Slobodan, vokal – Ilija; ipak bilo je izmena u toj nekoj prvobitnoj postavi benda, bubanj je lupao Mihajlo, Dragana je „cvrkutala“ (smeh).

 

NM: Koji poznati bendovi su imali najviše uticaja na „Under Hammer“?

Under Hammer: Generalno smo se svi našli što se tiče muzičkog ukusa i smatramo da je najveći uticaj imao bend Deep Purple mada nisu tako daleko ni Smak, Iron Maiden i mnogi drugi, da ne dužimo…

 

NM: Da li imate autorske pesme ili albume ili je to tek u planu?

Under Hammer: Što se tiče autorskog rada stoji nam u planu, imamo ideje, ostaje samo da se sprovede u delo (ne zna se kada)… ali jednog dana…

 

NM: Čije obrade su vam „najslađe“ za sviranje?

Under Hammer: Kada pričamo o najslađim pesmama za sviranje, mogao bih samo da kažem – sve! Birali smo pesme koje volimo da slušamo, tako da ne možemo da se opredelimo.

 

NM: Kako biste u par reči opisali stanje na današnjoj rock sceni u Srbiji?

Under Hammer: Rock scena: jako veliki broj ljudi ne daje sebi priliku da čuju nešto novo, što nama generalno smeta. Samim tim, smatramo da je jako trnovit put do uspeha ali ne gubimo nadu. Sa druge strane, festivali kakav je i ovaj dovoljno govore da rock and roll živi…

 

NM: Gde ste imali najuspešniji nastup i kako vas je publika prihvatila?

Under Hammer: Publika na nas reaguje dobro, podršku od njih dobijamo svaki dan, što nama mnogo znači i hvala im na tome! Imali smo jako dobrih nastupa, tako da ne možemo odabrati najuspešniji. Možda će nam najuspešniji nastup biti baš na „Black Hole Fest-u“, ko zna!

 

NM: Šta ste pripremili za „Black Hole Fest“ u Vrbasu?

Under Hammer: Za „Black Hole Fest“ smo pripremili zabavu i pozitivnu energiju!

 

NM: Šta očekujete od „Black Hole“ Festivala?

Under Hammer: Od festivala očekujemo maksimalni profesionalizam u tehničko-organizacionom smislu, dobre ljude i posećenost!

 

NM: Želite li nešto da poručite čitaocima našeg portala i posetiocima festivala?

Under Hammer: Posetiocima imamo da poručimo samo jednu stvar: dođite da se družimo uz dobru muziku, podržimo i pomognemo oranizatorima da uspešno realizuju svoj cilj!

 

Bend „Under Hammer“ možete slušati 28. jula, u sklopu „Rage Day-a“ na „Black Hole Festu“ u Vrbasu!

Više informacija o samom festivalu možete pronaći – OVDE.

Pročitajte i razgovore sa ostalim učesnicima festivala:

N. Janjanin