(FOTO) Najavljujemo izložbu slika na platou ispred Pošte u Kuli

241

KULA - Poruka organizatora je jasna: "Umetnost je zapostavljena, pa želimo da vratimo veru u mlade ljude i da vratimo kulturu na mesto gde pripada!".

U subotu, 26. avgusta 2017. godine, u 18h na platou ispred Pošte u ulici Josipa Kramera u Kuli, biće održana izložba slika i fotografija uz pratnju 2 akustične gitare.

Ko god svoju maštu stvara na papiru, platnu, drvetu, itd, bilo to bojicama, olovkom, uljanim bojama ili nečim četvrtim, pozvan je da nam se pridruži.“ – poručuju organizatori.

Svoje fotografije izložiće Deja Kovačević iz Kule, zajedno sa svojim vajarskim figurama, zatim rad uljanim bojama na platnu prikazaće Ivana Gluščević rodom iz Sivca, domaćin ovog eventa, zajedno sa Mitrom Pejovićem koji će prikazati svoje radove iz polja digitalnog grafičkog dizajna.

Foto: Deja Kovačević

Izlagačima će se pridružiti i slikarka Kristina Vukotić iz Vrbasa, kao specijalan gost u Kulu dolazi dvadesetšestogodišnja Milica Milovanović iz Beograda sa svojim nesvakidašnjim, abstraktnim i veoma privlačnim slikama i za kraj svima dobro poznata umetnica Tatjana Crnjanski, donosi nam umetnost iz daleke Kanade.

U toku izložbe moći ćete da kupite piće, takođe će stajati i kutija za dobrotvorne priloge za našeg 17 godina starog sugrađanina Lazara koji se već duže vreme ne budi iz kome.

Autor: Ivana Gluščević

Povod izložbe je prost: želimo da se skupimo, družimo uz muziku, piće i lepe slike. Svako ko ima nešto da izloži je dobrodošao, naravno potrebno je ranije da se najavite. Takođe, želimo ako je ikako moguće da pomognemo i Lazaru.“ – kažu organizatori izložbe.

Ceo skup će biti praćen akustičarskim majstorijama Aleksandra Vukotića i Srđana Vlahovića iz bliskog Vrbasa.

Datum koristimo zato što još uvek traje leto, lepo vreme i raspust, deca ne idu škole, roditelje mogu da ih „povuku za nos“ u neku šetnjicu, pa taman malo možda i da se zainteresuju za umetnost.

Bitno je da se družimo, pa da i stvaramo zajedno. Umetnost je zapostavljena, iako je i mnogo bitna, pa želimo da vratimo veru u mlade ljude i umetnost. Uskoro očekujemo pesničke večeri, književne večeri, muzički festival i mnogo toga. Vraćamo kuturu na mesto gde pripada!“ – završava Ivana.