Društvo invalida Vrbas: Pošta pokrenula postupak javne nabavke za ugradnju rampe

252

VRBAS - Društvo invalida Vrbas se već duže vreme bori kako bi se osobama sa invaliditetom u Vrbasu omogućilo da normalno odlaze u državne institucije, čiji ulazi često nisu prilagođeni za osobe koje se teško kreću ili koriste kolica. Mi vam ovom prilikom prenosimo njihovo pismo.

Danas smo dobili dopis od Zaštitnika za ravnopravnost, povodom pritužbe da objekat naše pošte nije prilagođen za pristup osoba sa invaliditetom. U dokumentu se navodi da je pošta pokrenula postupak javne nabavke za ugradnju pristupne rampe i da bi do kraja 2017. to trebalo biti realizovano. U dopisu se još navodi da je za osobe koje ne mogu da pristupe objektu pošte u Vrbasu u ul. Gustava Krkleca br. 17 obezbeđen izdvojeni šalter pošte u Vrbasu na adresi Trg Moše Pijade br. 21, koji nema arhitektonske prepreke, što znači da su preduzete mere u cilju obezbeđenja privremenog rešenja, do završetka radova.

Društvo invalida Vrbas pozdravlja svaki potez poboljšanja efikasnosti javnih preduzeća zarad efektivnijeg rada u službi građana, međutim želimo da naglasimo da je otvaranje pomenutog šaltera posledica rada i zalaganja stanovnika naselja 4. juli i da nema nikakve veze sa našim Udruženjem. Takođe nam je zasmetalo to sto se navodi kao privremena mera do izgradnje rampe, stanovnici naselja 4. juli pretežno su penzioneri koji su zbog svojih godina takođe u situaciji da se otežano kreću, pa im je otvaranje ovog šaltera dobro došlo, što zbog činjenice da nema arihtektonskih prepreka, što zbog toga što je fizički bliži u odnosu na objekat u Gustava Krkleca 17. Mi se zalažemo za to da ovaj šalter ostane otvoren i nakon rešavanja problema pristupačnosti glavnog objekta pošte.