Zatvaraju AIK BANKU U KULI, a Vojvođansku banku prodali Mađarima

1568

KULA - U poslednjih nekoliko dana, dogodile su se određene promene u bankarskom sektoru u Srbiji, a korisnike AIK banke u Kuli, tek od jeseni očekuje iznenađenje.

Korisnici AIK banke u Kuli, dobili su u proteklih par dana obaveštenje o prestanku rada ekspoziture u Kuli, a tačan datum zatvaranja je 1. septembar 2017. godine.

Svoje poslovanje, korisnici AIK banke u Kuli mogu nastaviti putem elektronskog bankarstva, platnih kartica, bankomata i na kraju, uvek im ostaje filijala u Vrbasu.

Pravi razlog zatvaranja ekspoziture u Kuli nam nije poznat, ali ovakvi potezi su normalni u poslovanju banaka.

Što se tiče Vojvođanske banke, 100 odsto vlasništva u banci i NBG lizingu, juče je kupila mađarska OTP banka za 125 miliona evra.

Kao rezultat preuzimanja, tržišni udeo OTP banke Srbija će se povećati na 5,7 procenata, te će stoga postati sedma najveća banka na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Vojvođanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.

Klijenti Vojvođanske banke mogu da očekuju bolju ponudu proizvoda, kao i kvaliteta usluga i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

OTP Bank pruža univerzalne finansijske usluge za oko 13 miliona klijenata u devet zemalja putem svoje mreže od skoro 1.300 filijala, mreže bankomata i elektronskih kanala.

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, trenutno u našoj državi posluje 30 banaka, a prema rečima stručnjaka, srpsko tržište je premalo za ovoliki broj banaka.