(VIDEO) Pavlychenko – Folklorni ansambl iz Kanade održao koncert u Kuli

224

KULA - U ponedeljak, 7. avgusta 2017. godine, pred mnogobrojnom publikom u velikoj sali Kulturnog centra Kula, održan je koncert Ukrajinskog folklornog ansambla "Pavličenko", koji dolazi iz Kanade.

Folklorni ansambl Pavličenko je dinamično ukrajinsko plesno društvo iz Saskatuna u Kanadi. Ova trupa sastavljena je od mladih, posvećenih igrača koji simuliraju nostalgiju, kreiraju komične scene, zaslepljuju vas svojim složenim i brzim radom nogu i oduševljavaju kvalitetom pesme. Do sada su gostovali svuda od kanadske pacifičke obale, do atlantske obale, po Sjedinjenim Američkim Državama, Ukrajini, Brazilu i još mnogim drugim zemljama.

Ansambl je osnovala 1967. godine Lusija Pavličenko i od tada do danas uspešno prikazuju ukrajinsku kulturu i tradiciju kroz lepotu izvođenja umetnosti plesa. Lusija Pavličenko bila je doživotni počasni član kanadske Kraljevske akademije plesa i Udruženja učitelja plesa. Jedinstvenost ovog ansambla proistekla je iz spoja kanadskog iskustva i tradicionalnih ukrajinskih korena.

Bogati repertoar Folklornog ansambla Pavličenko privlači mnogobrojnu publiku i kod kuće i u inostranstvu. Oni najviše nastupaju u pokrajini Saskečuan u kojoj se nalazi njihov grad i rado su viđeni gosti na različitim manifestacijama u Kanadi, posebno festivalima ukrajinske kulture, koje organiizuje ukrajinska emigracija.

Pogledajte jedan deo nastupa iz Kulturnog centra Kula: