(INTERVJU) Dunja Dačić iz benda „Dojo“ povodom predstojećeg koncerta u Vrbasu

832

VRBAS - Neobičan četverac održaće sutra u Vrbasu svoj drugi koncert kao bend "Dojo", a povodom toga, razgovarali smo sa Dunjom Dačić koja predvodi bend.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U subotu, 12. avgusta, Udruženje građana „Muzika na Kub“ organizuje koncert benda „Dojo“ koji predvodi Dunja Dačić iz Novog Sada. Koncert će se održati u bioskopskoj sali „Jugoslavija“ u Vrbasu sa početkom u 20:00 časova. Lokalna podrška biće bend „Zehn fur Zehn“.

Prijatelji koncerta su Kulturni Centar Vrbas, koktel salon „Šišmiš“, „Steproduction“ i Foto Kino Klub „Zenit“. Medijski pokrovitelji su Radio „Fantasy Naxi“ Vrbas i Portal „Naše Mesto“.

Za čitaoce Portala „Naše Mesto“, Dunja Dačić je odgovorila na pitanja o bendu, stanju na muzičkoj sceni i predstojećem koncertu u Vrbasu:

 

NM: Da li ste nekada nastupali ili posetili Vrbas?

Dunja: Poslednjih meseci smo puno vremena provodili u Vrbasu, u studiju „Šamarčina“, tu smo snimali naš EP koji treba da izađe sredinom septembra.

 

NM: Ko su članovi benda „Dojo“, možete li nam o svakome reći neku karakternu osobinu?

Dunja: Krenula bih od gitariste, Vukašina, mislim da je njegova najveća karakteristika što ima srce od zlata, vrlo retko u životu se sreće takva osoba. Basista Petar ima veoma speicifičan smisao za humor, recimo da nije baš svačija šolja čaja ali nas nasmeje i začudi. Bubnjar Dušan je čovek čista emocija, nisam mislila da ću naići na osobu koja me u tom pogledu nadmašuje, a za sebe bih mogla da kažem da sam posvećena.

 

 

NM: Gde je bio Vaš omiljeni nastup i kako Vas obično publika prihvati?

Dunja: Kao bend ne postojimo ni godinu dana. Svirka u Vrbasu će nam biti druga svirka kao bend. Kad sam nastupala samostalno najbolja svirka mi je bila u Splitu, a što se prihvaćenosti publike tiče, to ćemo tek da vidimo, na prvoj svirci je bilo super.

 

NM: Ranije smo dobili informaciju da će Vaš koncert u Vrbasu biti audio-vizuelnog tipa, možete li nam reći nešto više o tome?

Dunja: To je nešto sa čim volim da eksperimentišem, ali bih radije ostavila to kao iznenađenje.

 

NM: Možemo slobodno reći da ste poprilično hrabro izabrali repertoar, retko gde možemo čuti Thom Yorke, Grimes, Massive Attack… kako ste se odlučili na taj potez?

Dunja: To su izvođači koji su imali najviše uticaja na nas, to nije naš repertoar. Skoro sve što ćete čuti na koncertu su autorske pesme.

 

NM: Kako biste ocenili stanje na muzičkoj sceni u Srbiji? U kom smeru ide ovaj haos?

Dunja: Ovaj haos ide u onom pravcu u kojem ide ova država, umetnici reflektuju vreme u kojem žive. Tu i tamo neka svetla tačka na koju možete da ogrejete dušu. Što nije zbog manjka muzičara, nego više zbog manjka sredstava.

 

 

NM: Koliko je teško u Srbiji biti totalna suprotnost mejnstrima?

Dunja: Uvek je teže ići stazom kojom nije utabana, ali je neuporedivno zabavnija.

 

NM: Šta ste pripremili za koncert u Vrbasu?

Dunja: Par mojih starijih pesama koje su sad rearanžirane za bend i novi materijal.

 

NM: Šta publika u Vrbasu može da očekuje od „Dojo-a“?

Dunja: Može da očekuje grom iz vedra neba.

 

NM: Za kraj, želite li nešto da poručite čitaocima našeg portala i koja je Vaša poruka pred sam koncert?

Dunja: Everyone has a creative impulse, and has the right to create, and should.” – Patti Smith. Vidimo se 12. avgusta u Bioskopu Jugoslavija. Pozdrav Dojo.