Društvo invalida Vrbas obeležilo u petak Svetski dan mladih

195

VRBAS - U petak, 11. avgusta, u saradnji sa volonterima Vrbaskog edukativnog centra, Kancelarije za mlade i Crvenog krsta, Društvo invalida Vrbasa sprovelo je anketu “Položaj osoba sa invaliditetom”.

Anketa je poslužila kao povratna informacija o informisanosti građana o problemima OSI, ali i o aktivnostima ovog Udruženja. Vrbaski edukativni centar sproveo je anketu o položaju mladih u opštini Vrbas, a povodom Internacionalnog dana mladih. Predstavnici DIV-a su se zahvalili volonterima Crvenog krsta i Edukativnog centra Vrbas na saradnji.

Nakon obavljene ankete, druženje je nastavljeno u Kancelariji za mlade gde su članovi Udruženja Multiart, izložili svoje likovne radove i promovisali akciju „Vozači velikog srca“. Društvo invalida Vrbas podržava ovu akciju, jer smatra da je ona nedvosmisleni indikator empatije za koju većina ljudi smatra da je isčezla. „Izlišno je govoriti koliko je godišnji odmor bitan za svakog čoveka, pogotovu ako govorimo o ljudima sa poteškoćama u kretanju“, poručuju iz Društva invalida Vrbas.

Izvor: drustvoinvalidavrbas.org