(VIDEO) Pustio je da mu UKRADU TELEFON, a onda je uradio nešto NEOČEKIVANO

916

EXTRA - U ovom interesantnom kratkom filmu, možete pogledati priču mladića iz Holandije, koji je nakon neprijatnog iskustva sa krađom mobilnog telefona, odlučio da napravi nešto nesvakidašnje - uspeo je da sazna šta se zapravo dešava sa ukradenim telefonima.

Nakon što mi je ukraden prvi telefon, brzo sam shvatio koliko mojih ličnih podataka je otišlo direktno u ruke lopova i koliko on sada zna o meni. Posle prve krađe, odlučio sam namerno da dozvolim da mi neko ukrade i drugi telefon.

Međutim, ovoga puta, na telefon sam instalirao posebnu aplikaciju koja mi omogućava da pratim lopova, tj. da vidim sve njegove aktivnosti na telefonu, kako bih ga bolje upoznao. Ali, potrebno je da se zapitamo, da li je dovoljno da nekome preturamo po sadržaju na mobilnom telefonu kako bismo ga zaista upoznali?

Jedan od kradljivaca telefona

U Holandiji, nedeljno građani prijave oko 300 krađa mobilnih telefona. Pored gubitka skupocenog uređaja, lopov obično ima pristup vašim fotografijama, elektronskoj pošti, porukama, video snimcima, kontaktima…

Kakva morate biti osoba, da biste ukrali telefon? I gde na kraju završe svi ti ukradeni telefoni?

Kratki dokumentarni film „Pronađi moj telefon“ uz pomoć posebne aplikacije prati „drugi“ život telefona, nakon što je ukraden od svog vlasnika.“ – završava Anthony van der Meer, u svom uvodu o filmu. 

Na kraju filma, nakon što je promenio nekoliko vlasnika, telefon autora filma je izgubio signal, što znači da je dekodiran, rastavljen u delove ili uništen na neki drugi način. Međutim, put koji je telefon prošao je neverovatan. Pogotovo ako bi komentarisali sledeće vlasnike, kod kojih se telefon kratko zadržavao.

Pogledajte ovaj kratak film i saznajte kroz šta je sve prošao ukradeni telefon:

N. Janjanin