(VIDEO) U Ruskom Krsturu za vikend održani tradicionalni „Dani krsturske paprike“

688

RUSKI KRSTUR - Na tradicionalnoj manifestaciji "Dani krsturske paprike" u Ruskom Krsturu, koja je održana ovog vikenda po šesti put, posetioci su mogli da uživaju u bogatom programu.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Ova manifestacija predstavlja ne samo važan poljoprivredni, već i turistički, privredni i kulturni događaj.

Organizatori priredbe Udruženje paprikara „Kapsikum anum” i Konjički klub u Ruskom Krsturu okupili su proizvođače paprike iz više mesta u Srbiji i iz mađarskog grada Kaloča. Oba dana u centru Ruskog Krstura preduzetnici na oko stotinu tezgi su prodavali prvenstveno papriku, ali i drugu raznovrsnu robu. U Ruskom Krsturu se paprika gaji na 350 hektara i celokupna površina se nalazi pod zalivnim sistemom, pa suša ne pogađa ovo povrće.

U selu koje je osim po uzgoju paprike poznato po ljubavi prema konjima, nedelja je bila rezervisana za kasačke trke, reviju paradnih zaprega, dodele nagrada i dečije igre. Tokom oba dana manifestacije u večernjim časovima posetioci su mogli da uživaju u druženju uz muzički program.

Manifestaciju Dani krsturske paprike podržali su Opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

Rezultati trka:

I trka:

1. Rajić R.
2. Matejić P.
3. Stanić J.
4. Vojnović S.

II trka:

1. Sokola L.
2. Matejić P.
3. Bajić L.
4. Urošev S.

III trka:

1. Seke R.
2. Tasić M.
3. Seke R.

Pogledajte video prilog sa izložbe u centru sela:

Izvor: turizamkula.rs