Masturbacija za žene i muškarce – koji su pozitivni efekti?

659

Dok se mnogi ljudi postide pri samom pomenu masturbacije, istina je da to nije razlog za sramotu. Masturbacija nije samo telesno zadovoljstvo, već donosi sa sobom i veliki broj zdravstvenih dobrobiti.

Prvo, masturbacija poboljšava zdrav dotok krvi u genitalije. Poboljšanjem cirkulacije u ovom predelu, osiguravate to da vam seksualni nagoni ostanu u tip-top formi i da vam orgazmi budu snažni.

Drugo, uživajući u masturbaciji, ostajete povezani sa sopstvenim seksualnim željama i fantazijama, a ovime bolje saznajete šta vas uzbuđuje.

Treće, masturbacija vam pomaže da prepoznate kako volite da vas partner dodiruje. Žene se posebno pate sa ovim problemom, iz razloga što neke žene nisu nikad masturbirale ili čak pogledale svoje genitajije u ogledalu. Kao rezultat ovoga, ne znaju u čemu tačno uživaju – kako mogu očekivati da njihov partner zna? Masturbacija pomaže da shvatite kakav vam tip dodira, pritiska i intenziteta prija, a ovo kasnije možete podeliti sa vašim partnerom.

Evo par saveta o masturbaciji:

Napravite malo vremena da budete sami

Nećete moći da uđete u adekvatno raspoloženje ako se brinete da će vas neko zateći ili da će vas prekinuti telefon. Sačekajte priliku kada znate da vas niko neće uznemiravati.

Foto: giphy.com

Stimulišite čula

Topla kupka, sveće ili lagana muzika su dobar izbor. Možda deluje smešno da budete romantični sami sa sobom, ali ovo će vam pomoći da dođete u raspoloženje, pogotovo ako nikada niste masturbirali.

Vežba vodi do savršenstva

U redu je ako ne postignete orgazam prvi put. Vežba je bitna, pogotovo kada učite o sopstvenom seksualnom odzivu. Ne treba da vas je sramota ako masturbirate redovno. Jedna u pet žena tvrdi da masturbira bar jednom nedeljno!

Koristite seksualne igračke

Bilo da ste muškarac ili žena, seksualna pomagala mogu povećati vaše zadovoljstvo u odnosu, predigri ili masturbaciji. Seksualne igračke nisu samo za osobe koje nisu u vezi. Štaviše, veća je verovatnoća da žene u vezama koriste ove stvari!