PFL SOMBOR: FK Stanišić i FK Crvenka DOMINIRAJU na početku prvenstva

651

PFL SOMBOR - Za vikend je odigrano 3. kolo Područne fudbalske lige Sombor. Kolo je proteklo u nastavku dominacije vodećih timova na tabeli - Stanišića i Crvenke.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

FK „Stanišić“ i FK „Crvenka“ su jedini timovi sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. Pa ipak, moramo da napomenemo da su odigrana samo tri kola od početka prvenstva, a ovi timovi su dve utakmice igrali na domaćem terenu. „Stanišić“ je u subotu savladao „Kulu“ sa 10:1, dok je „Crvenka“ u opštinskom derbiju savladala „Hajduk Junior“ sa 3:1.

U ostalim susretima „Lipar“ je takođe potvrdio da pretenduje na najviše pozicije u ligi pobedom protiv Starog Grada sa 2:1, a isto tako i Krila Krajine koja su pobedila ŽAK sa 3:0, „Budućnost“ iz Mladenova je na domaćem terenu pobedila „Rusin“ sa 3:0. Slavija je kao gostujući tim pobedila „Vojvodinu“ sa 1:2, a takođe i „Mladost“ iz Kruščića koja je u gostima pobedila „Hercegovac“ sa 2:3. „Borac“ iz Bačkog Gračaca je vezao i treću uzastopnu utakmicu nerešeno. Kod kuće su igrali nerešeno protiv Budućnosti iz „Paraga“ sa 1:1.

Tabela već sada dobija obrise onoga što bi moglo da se dešava do kraja prvenstva. Poznati su nam timovi sa maksimalnim učinkom, „Stanišić“ i „Crvenka“, dok su iza njih plasirani timovi „Krila Krajine“ i „Budućnosti“ iz Mladenova sa 2 boda manje zbog jedne nerešene utakmice. Bez bodova su do sada ostali samo „Rusin“ i FK „Kula“.

U sledećem kolu sastaju se „Kula“ i „ŽAK“, „Budućnost“ (P) i „Krila Krajine“, „Mladost“ (K) i „Borac“ (BG), „Rusin“ i „Hercegovac“, „Hajduk Junior“ i „Budućnost“ (M), „Slavija“ i „Crvenka“, „Stari Grad“ i „Vojvodina“ i na kraju derbi kola između „Stanišića“ i „Lipara“.

Sve utakmice se igraju narednog vikenda (u petak i subotu) sa početkom od 16h.