(REZULTATI ANKETE) POLA KULE ZA TITA, pola hoće NOVI NAZIV glavne ulice!

2015

KULA - Povodom Sednice Skupštine opštine Kula na kojoj je imenovana Komisija za utvrđivanje naziva ulica i određivanja praznika opštine Kula, upitali smo građane da li je vreme za promene i kako bi glasio novi naziv ulice Maršala Tita u Kuli?

Anketa je bila informativnog karaktera, kako bismo dobili mišljenje građana o eventualnim zvaničnim predlozima za promenu naziva ulice Maršala Tita u Kuli. Rezultati ankete su nas iznenadili, a svoje mišljenje je iskazalo 478 čitalaca našeg portala.

Mišljenja anketiranih građana su podeljena, međutim, nije velika razlika. 52% anketiranih, odnosno 250 građana nije za promene i smatra da bi naziv trebalo da ostane isti. Ostatak od 48% anketiranih smatra da bi naziv trebalo da se promeni, a pored ponuđenih predlog u anketi, bilo je još nekoliko novih naziva.

Od ponuđenih predloga, najveću podršku je dobio naziv ulica Patrijarha Pavla, čak 27%, odnosno 129 glasova. Ulica Zorana Đinđića i Stefana Nemanje dele isti procenat od 6%, dok ostali predlozi imaju znatno manje. Za ulicu Gospodara Vučića glasalo je 18 čitalaca, ulica Kralja Aleksandra dobila je 15 glasova, dok je najmanje čitalaca glasalo za predlog da se glavna ulica zove po Jožefu Kišu, projektantu Velikog bačkog kanala.

Kako su komentarisali čitaoci?

Prema broju komentara na društvenim mrežama i na samom portalu, možemo slobodno reći da je ovo bila veoma zanimljiva tema. Izdvojićemo nekoliko komentara koji su nam zapali za oko:

Mnogi su se žalili na ovu ideju, jer bi promena naziva ulice automatski povukla potrebu za promenom ličnih dokumenata, što je naravno dodatni udar na kućni budžet.

Bilo je i onih koji predlažu da se promene ljudi, a ne nazivi ulice. Takođe, mnogi su kritikovali privredu i naglašavali da je to glavni problem u celoj opštini.

Reči podrške stižu sa svih strana, a neki se i čude što do sada naziv nije promenjen.

Bilo je tu i konkretnih predloga da se ulice nazovu po brojevima, ali i da glavna ulica nosi ime „Paorska“, u čast radnim i vrednim ljudima koji su izgradili ovo mesto.

Naravno, nekoliko čitalaca je predložilo i duhovite nazive: ulica Ise mesara, ulica Ruže Lukač, ulica Aleksandra Vučića, ulica Opljačkanog naroda, itd…

Ostale komentare i burnu diskusiju možete pročitati – OVDE!