Oktobar! Mesec, posvećen BORBI PROTIV RAKA DOJKE u SVETU

390

KULA - Dr med. Slavica Pešikan spec. ginekologije i akušerstva iz Ginekološka ordinacija "Ona" u Kuli, za čitateljke Portala "Naše Mesto", podelila je nekoliko saveta o prevenciji raka dojke.

Rak dojke zauzima prvo mesto po broju obolelih žena u skoro celom svetu, pa i u našem mestu. Borba protiv obolevanja i smrtnosti, prvenstveno označava potrebu za svesnošću ženske populacije o važnosti redovnih kontrola, ali i zdrave ishrane uz svakodnevnu fizičku aktivnost.

Prvi korak!

Samopregled dojki za žene u reproduktivnom periodu jedanput mesečno, odmah nakon završetka menstruacije u sedećem i ležećem položaju. Samopregled dojki za žene u postmenopauzi prvog dana svakog meseca u godini.

Drugi korak!

Ukoliko samopregledom, žene uoče bilo kakve neuobičajene promene u dojkama, potrebno je da se odmah jave lekaru za dalje ispitivanje!

Jačanje imunoloških snaga protiv obolevanja od bilo koje maligne bolesti, naročito za rizične grupe na malignitet, jeste uzimanje hrane za posebne medicinske namene i dijetetske suplemente.

Jedan od takvih proizvoda za posebne medicinske namene je i preparat BioBran. Mehanizam delovanja BioBran leka je na stimulaciju u organizmu posebne grupe limfocita –NK ćelije (eng: natural killer cells) koje imaju značajnu ulogu u odbrani od virusa i tumorskih ćelija.

Više informacija o tom prirodnom leku, možete dobiti preko sajta www.lv-pharm.com

Ukoliko imate neko pitanje, možete ga postaviti direktno na Facebook stranici Ginekološke ordinacije „Ona“ – kliknite OVDE.