(ANKETA) Da li je Zemlja RAVNA PLOČA ili se IPAK OKREĆE?!

629

Pitanje oko kojeg se u poslednje vreme "vode ratovi", teorija koja fiziku i nauku 21. veka baca na kolena, verovanje da je naša planeta ravna ploča je u svakom pogledu ekstremno.

Dok jedni tvrde da je Zemlja okrugla i da se okreće oko svoje ose, dok se ujedno kreće kroz svemir, drugi zagovaraju ideju da je Zemlja ravna ploča i da su nama poznate činjenice iz sveta fizike potpuno drugačije. U današnje vreme opšte prihvaćeno mišljenje je da Zemlja jeste gotovo savršena kugla, ali uprkos svemu to mišljenje prema nekim procenama nikako ne može prihvatiti otprilike 3% stanovništva naše planete. Kako je moguće da toliki broj ljudi nikako ne može prihvatiti mišljenja i dokaze da Zemlja jeste takvog oblika? Postoji čak i organizacija „The International Flat Earth Society“ koja je službeno osnovana 1956. godine sa svrhom promovisanja ideje ravne Zemlje i podstiču svojim delovanjem rasprave o tome da li je Zemlja okrugla ili je pak ravna ploča.

Kakvo mišljenje o tome imaju naši čitaoci, rešili smo da proverimo uz pomoć jednostavne ankete:

Kakvog je oblika planeta Zemlja?

Zemlja je ravna ploča
Zemlja je okrugla
Ništa od ponuđenog

Build Quizzes

Rezultati ankete će biti objavljeni u petak, 20. oktobra. Anketa je potpuno anonimna i isključivo je informativnog karaktera.