(REZULTATI ANKETE) Skoro trećina naših čitalaca veruje da je zemlja RAVNA PLOČA

410

Možda je nama sve ravno do Kosova, ali našim čitaocima je izgleda i još malo dalje. Precniznije, sve je ravno. Prenosimo vam rezultate ankete u kojoj ste mogli da ostavite svoje mišljenje na pitanje: Da li je Zemlja ravna ploča?

Kontroverznu teoriju da je planeta Zemlja ravna ploča, u poslednje vreme podržava sve veći broj ljudi. „Flat Earth“ kult se polako probija na sam vrh liste svetskih teorija zavere, a sudeći prema inerciji koju je dobio, uskoro će parirati teoriji da našom planetom u tajnosti upravljaju džinovski gušteri.

Rezultati ankete koju smo protekle nedelje pokrenuli na našem portalu su zaista iznenađujući.

Ruku na srce, drago nam je što barem polovina čitalaca veruje da je Zemlja okrugla i da se „ipak okreće“, međutim, brine nas ova druga polovina anketiranih.

Skoro trećina čitalaca koji su učestvovali u anketi veruje da je planeta Zemlja ravna ploča. Tačnije, njih 30.4% se protivi poznatim zakonima fizike, nauci i zdravom razumu.

Iako nas je iznenadilo to što skoro svaki treći anketirani misli da živi na ravnoj ploči, možda je još interesantniji podatak da je 19.6% dalo odgovor „ništa od ponuđenog“, što direktno znači da smatraju da naša planeta nije ni okrugla, ni ravna ploča, već možda nešto treće? Piramida? Kupa?