Posle 23 godine konačno bez naočara!

510

Macko Jan Danijel (29) je u očni centar “Perfect Vision” iz Subotice došao sa željom da se podvrgne laserskom uklanjanju dioptrije. Nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da zbog suviše visoke dioptrije Danijel nije pogodan kandidat za ovu vrstu intervencije.

Ipak, posvećeni lekari tima “Perfect Vision” nisu odustali od ispunjenja njegovog sna. U cilju dobijanja maksimalnih rezultata, savetovana je operacija sa ugradnjom intraokularnih sočiva – specijalno dizajniranih, minijaturnih sočiva koja ostaju trajno u oku preuzimajući funkciju prirodnog očnog sočiva. Zbog specifičnosti diotprije, izbor sočiva je bio veoma sužen, a ovako retke dioptrije su trebale biti poručene sa centralnog lagera proizvođača u Strazburu. Zahvaljujući ažurnosti dobavljača, nepune dve nedelje posle pregleda, sočiva su bila na klinici. Operacija oba oka je izvršena sa razmakom od sedam dana.

Na dan operacije prvog oka, Danijel je došao u pratnji svoje tetke, pomalo uplašen i zabrinut ishodom operacije.

Osećam se kao da idem na streljanje! Šalim se, ali zaista osećam veliku tremu i nervozu, bojim se da ću se onesvestiti tokom operacije. Nadam se da će sve proći dobro i da ću posle bolje videti. Čuo sam dobre preporuke o klinici Perfect Vision od kolege koji se operisao u ovde, čitao sam dosta na internetu i odlučio sam da dođem na operaciju jer ne želim više da nosim naočare.”– reči su pacijenta neposredno pre ulaska u operacionu salu.

Zahvaljući spretnim rukama hirurga dr Ivošević, operacija je uspešno izvršena za svega 15 minuta. Ova operacija je bezbolna i sigurna procedura, koja se vrši u kapljičnoj anesteziji – bez injekcija i šavova. Danijel je iz operacione sale izašao nasmejan sa rečima: “Pa ovo nije toliko strašno!. Na prvoj kontroli dan nakon operacije desnog oka, Danijel je bez naočara video isto kao što je do tada mogao videti samo sa naočarima u kojima je imao dioptriju čak -15.0. Njegovo oduševljenje je bilo teško opisati.

Na dan operacije drugog oka, Danijel je došao potpuno opušten, jer je ovaj put bio pripremljen na ono što ga čeka. I nakon ove operacije, iz sale je izašao sa velikim osmehom. Na prvoj kontroli nakon operacije, ponovi‎o se isto tako odličan rezultat dobijen ugradnjom specijalnog premium toričnog intraokularnog sočiva. Pre operacije, Danijelova dioptrija na levom oku iznosila je -10.0 i astigmatizam 3.50 dioptrije, a samo dan posle operacije utvđeno je maksimalno očekivano poboljšanje vida.

Zaista sam veoma zadovoljan, jer je sve super prošlo i ja sada odlično vidim! Naočare nosim od svoje šeste godine i presrećan sam što sam ih se konačno rešio. Posle 23 godine, to mi izgleda pomalo neverovatno. Prva operacija je bila strašna, jer nisam znao što me čeka. Drugi put je već bilo puno lakše. Doktorka kaže da je zadovoljna rezultatima i da je sve odlično, samo da redovno dolazim na kontrole. Šta da vam kažem, super se osećam!”- rekao je Danijel na kontroli.

Više o operaciji sa ugradnjom specijalnih intraokualarnih sočiva, možete pročitati klikom na – OVAJ LINK.