(REZULTATI ANKETE) Vrbašani ostaju verni Maršalu Titu – bez promene naziva ulice

595

VRBAS - Posle i više nego uspešne ankete koju smo nedavno sproveli među Kuljanima, a koja se tiče promene naziva ulice Maršala Tita, odličili smo da isto pitanje postavimo i stanovnicima Vrbasa.

Centar Vrbasa / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

Anketom, pod nazivom „Izaberite novi naziv ulice Maršala Tita u Vrbasu“, Vrbašanima smo ponudili sedam izbora, od kojih je prvi bio „Nikako, naziv treba da ostane isti“, koji je ujedno dobio 48, odnosno najviše glasova, što u procentima iznosi 49,48%.

Od ukupnog broja glasova, koji iznosi 97, ulica Patrijarha Pavla dobila je 24 glasa, odnosno 24,74 procenta, a zatim Kralja Petra sa 11 glasova i 11,34 procenta. Samo sedam učesnika u anketi (7,22%) smatra bi glavna ulica u Vrbasu trebalo da ponese ime tragično stradalog premijera Srbije Zorana Đinđića, a dva učesnika manje, tačnije 5, što iznosi 5,15 odsto, glasalo je za predlog Gospodara Vučića.

Nažalost, svega 2 od ukupno 97 glasača (2,06%) smatra da glavnu ulicu u Vrbasu zaslužuje Jožef Kiš, čovek koji je, iskopavši Veliki bački kanal, zaslužan za to što danas naš kraj nije podložan poplavama. Poslednje mesto zauzeo je predlog da glavna ulica ponese naziv Kralja Aleksandra, kome nijedan učesnik ankete nije dao glas.

Naše Mesto