Sivčani složni: Poštanska štedionica ipak OLAKŠALA ŽIVOT prosečnom stanovniku

357

SIVAC - Stanovnici Sivca su pre više od dva meseca, posle četiri godine, dobili šalter jedne banke, zbog čega više ne moraju da putuju kako bi obavljali bankarske poslove.

Nedavno smo sproveli anketu da bismo proverili koliko je filijala banke „Poštanska štedionica“ olakšala život Sivčanima.

U anketi su učestvovale 83 osobe, koje su imale priliku da odgovore na jedno od pet ponuđenih odgovora.

Čak 35 učesnika u anketi, što je procentualno 42,17, reklo je da je „Poštanska štedionica“ znatno olakšala njihov život. Slično razmišlja i 23 učesnika, odnosno 27,71% glasača, koji smatraju da je super što je predstavništvo ove banke otvoreno u njihovom mestu, jer sada više ne moraju da putuju kako bi obavili bankarske poslove, zbog čega su im i troškovi niži.

Međutim, ima i nekih koji smatraju da je šalter banke nepotreban, tako da je 13 učesnika u anketi, odnosno 15,66% svih glasača obeležilo polje „Mogli smo i bez toga“. Sedmoro Sivčana ima utisak da im život nije lakši otkad se u njihovom selu pojavila „Poštanska štedionica“, dok njih pet, tačnije 6,02 odsto smatra da im je šalter ipak malo pomogao.

Kada se osvrnemo na celu anketu, broj zadovoljnih stanovnika Sivca prelazi 70 odsto, tako da ovo ipak nije bila promašena investicija.