Pokret za preokret: Izbori za Novu godinu u Vrbasu SMEŠNI I TRAGIČNI

725

VRBAS - Nedavno su raspisani izbori za mesne zajednice u Vrbasu, a pažnju javnosti privukao je datum održavanja izbora - poslednji dan u godini, 31. decembar. Na to je reagovao i Pokret za preokret, čije saopštenje možete pročitati u nastavku teksta.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Jelena Beljkaš / januar 2018. godine

„Kada smo mislili da nema dalje od prebijanja političkih protivnika, zastrašivanja i kupovine glasova, naprednjaci Aleksandra Vučića i Igora Bečića su nas razuverili – raspisali su izbore za mesne zajednice u Vrbasu za doček Nove godine (31.12). Osim toga, kandidate Srpske napredne stranke odvojiće crvenom linijom od ostalih kandidata.

To je posledica odluke Skupštine opštine Vrbas, donesene 30. novembra, za koju su glasali odbornici SNS i njihovi koalicioni partneri. Osim što je skandalozna, ova odluka je i neustavna jer za slučaj da dva kandidata imaju isti broj glasova, pobednik je onaj koji je prvi predao kandidaturu.

Pokret za preokret će pozvati sve opozicione stranke i pokrete, ali i građane da novogodišnje izbore bojkotuju. Preokret će o ovoj skandaloznoj odluci obavestiti sve domaće i međunarodne institucije, uključujući i OEBS“, kažu iz Pokreta za preokret.