(VIDEO)(FOTO) Građani iz Vinogradske ulice u Kuli BLOKIRALI PUT, sutra ponovo protest

3823

KULA - Dugogodišnji problem sa kojim se susreću građani iz Vinogradske ulice u Kuli, danas se pretvorio u potpunu blokadu puta, gde je morala da interveniše i policija. Kako poručuju oštećeni građani, protest će nastaviti sve dok teretni kamioni budu prolazili kroz njihovu ulicu.

Blokada puta u Vinogradskoj ulici / Foto: Nemanja Janjanin / decembar 2017. godine

Prema rečima okupljenih građana, oni se ovde suočavaju sa višegodišnjim problemom. Od 1995/6. godine otkad je napravljen put, tvrde da svake godine imaju problem sa prolaskom teških kamiona koji prevoze repu i ostale poljoprivredne sirovine i već nekoliko puta su se obraćali nadležnim institucijama, Opštini, policiji i Zavodu za izgradnju, jer je put oštećen i nije namenjen za kamione preko pet tona.

„Zvali smo inspekciju koja je utvrdila oštećenja na dosta mesta i oni su dali nalog Zavodu za izgradnju da saniraju put u nekom određenom roku, međutim, Zavod za izgradnju je ceo postupak zaustavi jer nisu imali dovoljno sredstava. Pošto znamo da od prošle godine nemamo Zavod za izgradnju, nego to sada pripada JKP „Komunalac“ Kuli, ali ni oni nemaju dovoljno sredstava da se put adaptira“ – za Portal „Naše Mesto“ izjavio je Radoš Leković, stanovnik iz Vinogradske ulice.

Policija u Vinogradskoj ulici u Kuli / Foto: Nemanja Janjanin / decembar 2017. godine

Svrha današnje blokade je apel da se zabrani saobraćaj teških vozila preko pet tona, jer kako tvrde, put nije namenjen za to. Građani su spremni na svakodnevne blokade, sve dok se njihovi uslovi ne ispune. Da ozbiljno stoje iza svojih reči, dokazuje već dogovoren novi protest koji će se održati sutra u 14:30 na istom mestu u Vinogradskoj ulici.

„Ovde je nažalost ugrožena i bezbednost pešaka, jer nemamo pešačku stazu, deca u školu idu putem, a kamioni nekada voze i brzinom do 60 kilometara na čas“ – dodaje Leković.

Više informacija pronađite u video prilogu sa lica mesta:

Nemanja Janjanin