(FOTO) Karate klub “Hajduk” iz Kule vikend proveo na međunarodnoj sceni

443

KULA - Takmičari Karate kluba "Hajudk" iz Kule imali su veoma dinamičan vikend, nastupajući na međunarodnoj sceni i to u dve različite države.

Foto: Lazar Greber

U subotu, 9. decembra, u slovačkom gradu Nitri održan je prestižni međunarodni, sedmi po redu, Memorijalni turnir “Rudolf Farmadin’s Memory Cup”. U pitanju je jedan od najjačih turnira u Evropi, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske karate federacije (EKF). Na turniru je učestvovalo preko deset zemalja sa svojim reprezentacijama, a Karate klub “Hajduk” iz Kule bio je jedan od retkih sastava koji su nastupali kao klub.

Ovaj turnir, pored svoje snage, imao je posebno značenje za KK “Hajduk” jer je organizator najbolji karatista u istoriji Slovačke Klaudio Farmadin, koji je radio i za “Hajduk” kao pojačanje za Premijer Ligu Srbije 2007. godine, koju su tada i osvojili po prvi put u istoriji kluba, uz njegov izuzetan doprinos. To prijateljstvo neguje se sve do danas.

Foto: Lazar Greber

Ekipu, sa kojom je “Hajduk” nastupao u Slovačkoj, činili su: Rajić M, Vojinović N, Međedović M, Pucar M, Seratlić N, Svirac S, Đikić A. i treneri Greber Nikola i Rašković Zoran.

Iako se takmičari Karate kluba “Hajduk” nisu ovoga puta domogli postolja, ovo je za njih bilo neprocenjivo iskustvo i velika čast da ukrste rukavice sa najboljim borcima Evrope.

Foto: Lazar Greber

Reprezentativac Srbije Miljan Ćaćić je takođe nastupao u subotu i to na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore, koji je održan u Herceg Novom. Miljan je nastupio u uzrastu mlađih seniora u kategoriji -60kg.

“Posle velike borbe i nedostatka sportske sreće, ovog puta se nije domogao medalje. Sledeći izazov za Miljana Ćaćića je Evropski šampionat, koji se održava u februaru u ruskom gradu Sočiju”, izjavio je trener Nikola Greber.