Priključite se akciji, pomozite da DECA OBOLELA OD RAKA dobiju novogodišnje paketiće!

174

ODŽACI - Bliže se novogodišnji i božićni praznici, kada svi treba da su srećni, međutim neka deca su prinuđena da praznike provedu u bolnici.

Foto: pixabay.com

Zbog toga je Udruženje osoba sa invaliditetom “Živeti zajedno” iz Odžaka pokrenulo akciju “Paketić za najhrabrije”, kako bi se mališanima, koji se leče na odeljenjima za onkologiju i hematologiju Dečje bolnice u Novom Sadu, obezbedili paketići.

Akcija pod nazivom “Paketić za najhrabrije” ima za cilj da najmlađima, koji će dane provesti u bolnici, vrati osmeh na lice.

Predsednik Udruženja “Živeti zajedno” Mladen Vujasin rekao je da im je želja da ovoj deci i njihovim porodicama pruže neku vrstu moralne i psihološke podrške. On je naveo da je Dečjoj bolnici u Novom Sadu poslato pismo u kojoj su izrazili želju da poklone deci paketiće i da su dobili odobrenje.

Vujasin kaže da se mogu kupovati gotovi paketići ili pojedinačne stvari, koje će se ubacivati u paketiće, kao što su slatkiši domaće proizvodnje, baloni, školski pribor, slikovnice, knjige, društvene igre i slično. On još dodaje da se plišane igračke ne mogu poklanjati, zbog propisa bolnice.

Akcija će trajati do 28. decembra, a svi ljudi dobre volje se mole da, koliko mogu, pomognu da deca obolela od raka dobiju paketiće. Građani do 28. decembra mogu da donesu stvari u kancelariju Udruženja “Živeti zajedno” i to svakog dana od 10:00 do 14:00 i od 17:00 do 20:00 časova. Plan je da se paketići uruče pred Novu godinu.