Vesna Jovović iz Kule učestvovala na edukaciji Ministarstva prosvete za najbolje ocenjene rukovodioce

592

KULA - Direktorica PU "Bambi" Kula Vesna Jovović učestvovala je na edukaciji Ministarstva prosvete za najbolje ocenjene rukovodioce, koja je održana 7. i 8. decembra u Zrenjaninu. Ona je ujedno i jedini direktor iz kulske opštine koji je dobio najviše ocene iz oblasti rukovođenja.

Ministarstvo prosvete je u obavezi da u ciklusu od pet godina vrednuje rad svih škola i predškolskih ustanova u Srbiji. Predškolska ustanova „Bambi“ redovno dobija odlične ocene, ali je jedina iz naše opštine koja najviše ocene dobija upravo iz oblasti rukovođenja.

Eksterno vrednovanje Ministarstva prosvete sastoji se iz šest različitih oblasti i ukupno 29 indikatora. Rukovođenje je samo jedno od tih oblasti, ali je veoma važno za evaluaciju, tj. vrednovanje rada. Ministarstvo je u ranijem periodu više pažnje poklanjalo rukovodiocima koji su ocenjivani nižim ocenama. Međutim, novi pristup Ministarstva podrazumeva nagrađivanje najboljih rukovodilaca.

Kao najbolje ocenjena, tj. kao rukovodilac koji je dobio najviše ocene, Vesna Jovović je stekla uslov da bude uvrštena u najuspešnije direktore u Srbiji. Sada joj predstoji sticanje licence, pošto je po novim pravilnicima Ministarstva prosvete to jedan od uslova za direktore.

Bane Grbić